V sobotu se konal 53. ročník VC Jičína v judu, letos jako Memoriál Josefa Letošníka

09. 11. 2021 Judo foto: 1 « zpět

Jičín - Uplynulou sobotu se ve sportovní hale jičínského sportovního areálu uskutečnil po roční odmlce již 53. ročník Velké ceny města Jičína v judu, tentokrát jako Memoriál Josefa Letošníka.

Na úvod soutěže byli sportovním ředitelem Ing. Cermánkem oceněni trenéři pořádajícího oddílu Roman Kozák a Milan Letošník při příležitosti jejich nedávného životního jubilea.

Na startu se objevilo i několik medailistů z nedávného Mistrovství ČR seniorů i juniorů. V konkurenci necelé stovky judistů z ČR a Polska se dařilo i domácím borcům.

V nejtěžší hmotnostní kategorii +100 kg zvítězil po velmi dobrém výkonu Jakub Krejčík, v kategorii do 73 kg získal svou první medaili (bronzovou) v kategorii seniorů Tadeáš Čeřovský.

Solidní 5. místo obsadil v kategorii do 81 kg Jakub Zachoval. Na 7. místě se při své premiéře v kategorii seniorů do 73 kg umístil dorostenec František Egrt, stejně jako v kategorii do 90 kg Martin Šafařík.

Tradiční Cenu Radka Kyziváta pro vítěze hmotnostní kategorie do 90 kg získal Vít Škrkoň z Judoclubu Česká Třebová, bronzový z nedávného MČR seniorů.

Cenu Josefa Letošníka se pořadatelé rozhodli udělit významné osobnosti 53. ročníku VC města Jičína. Získal ji úspěšný trenér Sokola Praha Vršovice Zdeněk Kasík, který vychoval řadu reprezentantů ČR všech věkových kategorií.

SKP JUDO Jičín, z.s. děkuje za podporu NSA, Královéhradeckému kraji, městu Jičín a firmě DEPRAG CZ a.s. (ML)

Čestný předseda ČSJu Josef Letošník. Foto: archiv klubu

foto