Fotbalisté Jičína v Jaroměři prohráli. Šancí měli dost, ale nedokázali je využít

15. 11. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - V neděli čekalo fotbalisty Jičína odložené utkání 16. kola KP s mužstvem, které se pohybuje v tabulce na 3. místě. V prvním podzimním zápase Jičínští doma podlehli 0:1.

FK Jaroměř - SK Jičín A 3:1 (2:0)

Za chladného počasí začala obě mužstva aktivně. Hned ve 4. minutě Jičín po akci Holera a Dítě kopal zprava roh, který ale prošel celým vápnem bez povšimnutí. V 8. minutě Jičín kope opět roh a po něm střílí z vápna nad Zugar. Jičínská chyba v rozehrávce ve 12. minutě skončila naštěstí střelou domácích vedle Mäsiarovy branky. Ve 14. minutě vyslal napravo do brejku Holer Sajdla, jeho střela po zemi jen těsně minula vzdálenější tyč Červenkovy branky. V 17. minutě střílí s tečí zleva Vojta Matějka, jeho tečovaná střela padá na horní síť branky hned za břevno! Ve 22. minutě jde po pravé straně sám Dítě, jeho střela jde ale těsně vedle pravé tyče. Ve 24. minutě po závaru v jičínském vápně se naštěstí domácí hráč v dobré pozici "ukopl"! Ve 31. minutě po zbytečné chybě domácí vnikli do šestnáctky Jičína a po zákroku Machačného ukazuje HR na značku PK. Ten Votrubec bezpečně proměnil a dostal domácí do vedení 1:0! Jičín nadále útočí, ve 41. minutě střílí Nálevka z hranice vápna do náruče brankáře. Ve 42. minutě se Jičínští ve vápně domácích několikrát dostali k míči, ale žádná střela nepronikla až k Červenkovi v brance. Ve 45. minutě podnikli domácí rychlý brejk po levé straně, na zpětnou přihrávku na vápno si naběhl Gorol a nechytatelnou ranou k levé tyči zvýšil brankou do šatny na 2:0!

Hned ve 46. minutě po rohu Matějky pálí ze 6 metrů nad Jirka Dítě! V 55. minutě po centru Matějky zleva střílí k tyči hlavou Dítě, ale Červenka předvedl "super" zákrok a dostal míč za branku! V 61. minutě se po dobré kombinaci ve vápně dostal k míči Matějka, přihrál na lépe postaveného Holera, který dává kontaktní branku na 2:1! Radost a naděje na vyrovnání trvala do 69. minuty, kdy Exnar pronikl po levé straně až před Mäsiara, obešel ho a z úhlu zvýšil na 3:1! Ale ani teď to Jičín nezabalil, v 75. minutě centruje zprava Matějka a na malém vápně osamocený Holer střílí hlavou nepochopitelně 2 m od pravé tyče! V 88. minutě po rohu končí hlavička Nálevky těsně vedle vzdálenější tyče Červenkovy branky. Tak utkání končí pro Jičín porážkou 3:1. Jičínští ale vůbec nemuseli jet z Jaroměře s prázdnou, hlavně v první polovině utkání a i během druhého poločasu měli dost šancí, které zůstaly nevyužity. To není problém jenom tohoto utkání, ale prakticky všech podzimních zápasů. Celkově 5. místo je po mnoha letech nejlepší umístění, které Jičínu dává určitý klid do zimní přípravy a následných jarních bojů. (kla)

Pohled trenéra Houšky: "Dnešní utkání jsme odehráli v duchu celého podzimu, výborně, ale neproměňovali jsme vypracované příležitosti. Je třeba říci, že se dnes odehrálo výborné utkání i ze strany domácích. Utkání určitě patřilo k tomu lepšímu, co lze v zápasech KP vidět. Svým hráčům gratuluji k perfektnímu výkonu a jsem rád, že po 14denních problémech s covidovou nákazou dokázali takto odehrát poslední podzimní utkání!"

Sestava Jičína: Mäsiar - Machačný, Buchvald, Florian, Sajdl (69. Lánský) - Matějka, Nálevka, Zugar, Fidrich - Dítě (81. Fejfar), Holer.

Fakta - ŽK 0:1, ČK 0:0, diváků 103. Rozhodčí Pavel Matula.

Branky: 31. Votrubec (PK), 45. Gorol, 69. Exnar - 61. Holer.

další výsledky a tabulka