Házenkáři Jičína duel v Kopřivnici nezvládli, v sobotu hostí pražskou Duklu

15. 11. 2021 Házená « zpět

Jičín - Po týdenní reprezentační přestávce pokračovala o víkendu extraliga házenkářů zápasy 10. kola, přičemž Jičínští cestovali k nesmírně důležitému střetnutí na půdu Kopřivnice. Hosté chtěli navázat na poměrně solidní úterní vystoupení v osmifinále Českého poháru v Novém Veselí a bodovým ziskem se vrátit do hry o play-off. Naopak domácí si byli dobře vědomi, že případným vítězstvím si ještě více upevní postavení ve středu tabulky. Do sestavy Jičína se vrátil Doškář, stále chyběli zranění Rychna a Miľko.

KH ISMM Kopřivnice - HBC Ronal Jičín 35:27 (17:10)

První minuty utkání přinesly herně vyrovnaný souboj, na vedoucí gól domácího Gřese odpověděl vzápětí z křídla Thorovský. Také v dalším průběhu si Kopřivničtí dokázali poradit s defenzívou Jičína a díky přesnému zakončení odskočili na 4:1. Na branku hostujícího Freiberga našli Kopřivničtí odpověď hned dvakrát a za stavu 6:2 si brala hostující lavička první oddechový čas. Největším rozdílem byla do té doby střelecká produktivita. Zatímco domácí mířili přesně, mnoho střel hostů si cestu mezi tři tyče vůbec nenašlo. V podobném duchu pokračoval první poločas i nadále. K ne příliš úspěšné koncovce v podání házenkářů Jičína se přidala také jejich velmi špatná defenzívní činnost. Hosté zaostávali v osobních soubojích, nedokázali přerušovat kombinace domácích a prakticky jejich každý útok znamenal přímé ohrožení jičínské branky. Kopřivničtí tak navýšili své vedení až na poločasových 17:10.

Do druhého dějství vstupovali házenkáři jičínského Ronalu s cílem vývoj duelu alespoň zdramatizovat a ukázat, že jsou schopni svému soupeři konkurovat. To se ale dělo pouze částečně. Zlepšení ve hře Jičína nastalo v útoku, kde se hosté prosazovali mnohem jednodušeji než tomu bylo v úvodní třicetiminutovce. Ale obrana jako by téměř neexistovala. Drtivou většinu soubojů jeden na jednoho na brankovišti Jičína vyhrávali agresivnější domácí hráči a z toho rezultovaly další góly za zády brankářů Machalického a Veverky. Domácí si tak v klidu hlídali vypracovaný náskok a utkání nakonec naprosto zaslouženě dotáhli do vítězného konce v poměru 35:27.

Házenkáři Jičína utkání v Kopřivnici vůbec nezvládli a zaslouženě odešli poraženi. Za svým protivníkem zaostávali ve všech herních činnostech, v průběhu celého střetnutí se prakticky nedostali do potřebného tempa.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín: Machalický, Veverka - Kastner 5/1; J. Dolejší a Freiberg po 4; Krahulec, Kovařík, Thorovský, A. Dolejší, Doškář a Pekař po 2; Naimann a Hlava po 1; Šulc.

Fakta - sedmičky 4/4:2/1, vyloučení 3:3, ČK 0:0, diváků 200. Rozhodčí Bareš, Uhlíř.

Sled branek: 1-1; 4-2; 8-4; 13-6; 14-9; 17-10; 20-11; 20-13; 24-18; 27-20; 30-23; 33-25; 35-27.

V posledním kole první poloviny základní části přivítají házenkáři jičínského Ronalu v sobotu 20. listopadu na palubovce městské sportovní haly pražskou Duklu, utkání má výhoz v tradičních 18.00. (HBC)

další výsledky a tabulka