I hokejové utkání jičínského týmu žen rozhodlo až prodloužení, vyhrál soupeř z Děčína

14. 02. 2022 Hokej « zpět

Jičín - V sobotu 12. února Manki hostily tým z Děčína, se kterým odehrály teprve 2. utkání sezony. První utkání na děčínské půdě skončilo vítězstvím pro Manki. Druhé utkání i přes velmi vyrovnané výkony skončilo prohrou v prodloužení.

HC Manki Jičín - HC Děčín 4:5 pp

První třetinu v 16. minutě golově otevřela (tentokrát) obránkyně Týna Wolfová, kdy po ukázkové nahrávce na útočnou modrou čáru od Maky Zárybnické prostřelila děčínskou brankářku. Vedení Jičín dlouho neudržel a v 18. minutě bylo vyrovnáno po gólu dominující děčínské hráčky Forejtové, která bezkonkurenčně vede tabulku kanadského bodování a byla v tomto utkání u všech gólů.

V druhé třetině se v 25. minutě prosadila střelou pod víko Maky Zárybnická po nahrávce jičínské nové hráčky Anet Kratochvílové, ale netrvalo dlouho a Děčín v 30. minutě opět vyrovnal!

Třetí třetinu otevřela opět Forejtová samostatným únikem ve 42. minutě. Na to Jičín o minutu později zareagoval gólem Káji Štěpánové, kdy po nahrávce od beka Léni Karbanové projela přes děčínské hráčky a po vyražení golmanky ještě stihla odražený puk dorazit. O necelou minutu později Děčín navýšil svoje skóre, na což jičínské hráčky stihly ještě zareagovat střelou od modré skvěle hrající Maky Zárybnické a bylo opět vyrovnáno (4:4).

Následovalo prodloužení, ve kterém Jičín postihlo vyloučení, které samostatným únikem potrestala Forejtová.

Děkujeme všem fanouškům za podporu a hlavně Natce Prouzové, která poprvé nastoupila za náš tým jako brankářka a svým skvělým výkonem nás velmi podpořila!

Další domácí utkání se hraje 26. února od 17 hodin s týmem Holkey Náchod.

Trenér HC Manki Jičín Jan Prokop: "V první řadě bych chtěl holky pochválit za nasazení a výkon v dnešním utkání. Bohužel máme neustále hluchá místa, kdy ztrácíme koncentraci. S bodem musíme být spokojeni, prodloužení je loterie a šťastnější byl soupeř, tímto mu gratuluji. Rád bych, aby si holky zapamatovaly, to jak přistoupily k pátečnímu tréninku a dnešnímu zápasu a přistupovaly tak i nadále k práci, která nás čeká."

Sestava HC Manki Jičín: N. Prouzová - Wolfová, Karbanová, J. Prouzová, Pokorná - Mikolášková, Novotná, Kratochvílová, Štěpánová, Zárybnická, Trefilová, Šoltysová, Saalová.

Branky domácí: 16. Wolfová (Zárybnická), 25. Zárybnická (Kratochvílová), 44. Štěpánová (Karbanová), 51. Zárybnická.

Branky hosté: 18. Forejtová (Kroftová), 30. Schrollová (Albrechtová, Forejtová), 42. Forejtová, 45. Hrdá (Kroftová, Forejtová), Forejtová (Kroftová, Hrdá).

Průběh utkání po třetinách 1:1, 1:1, 2:2, (0:1).

(HC Jičín)

prohlédnout tabulku