Fotbalisté SK Jičín vyhráli přípravné utkání se soupeřem z Dolního Bousova

24. 02. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - K dalšímu přípravnému utkání nastoupilo ve středu 23. února mužstvo SK Jičín na třetí pokus proti soupeři z Dolního Bousova.

SK Jičín A - Dolnobousovský SK 3:0 (2:0)

Poprvé za umělého osvětlení začala obě mužstva aktivně a prvních 10 minut bylo bez větších šancí. Ve 21. minutě pronikl středem stoper Štěpánek, dostal se až před brankáře, ale nepřekonal ho. Ve 29. minutě Matějka zprava zkoušel přehodit vybíhajícího brankáře, ten se ale přelstít nenechal. Ve 36. minutě vystihl atakující Fidrich malou domů hostů a podél brankáře střílí vedoucí branku, 1:0! Ve 38. minutě viděl Lánský, že je dolnobousovský brankář příliš z branky a vyslal dalekonosný oblouček. Ten vracející se brankář v záklonu vyrazil před sebe, kde se objevil dobíhající Matějka a zvýšil na 2:0! V 59. minutě byl ve vápně faulován Jičínský hráč a následný PK Kanaval bezpečně k levé tyči proměnil a zvýšil na 3:0! Stále se hraje rychlý, technický fotbal, akce se střídají na obou stranách. V 87. minutě zahráli hosté ve vápně rukou a kopal se další PK. K němu se postavil stejný hráč jako v 59. minutě, ale tentokrát byl vítězem brankář hostů! Zápas končí vítězstvím Jičína, trenér si vyzkoušel další hráče na různých postech. Protože Rovensko sobotní zápas odřeklo, bude Jičín v sobotu hrát opět proti Dolnobousovskému SK. (kla)

Komentář trenéra Houšky: "Další vydařený přípravný zápas, příjemně mě překvapila kvalitní hra soupeře, příležitost dostali další borci z širšího kádru. Hráči obou mužstev odvedli kvalitní výkon."

Sestava Jičína: Švorc (46. Kanaval) - Klaban (46. Machačný), Buchvald, Štěpánek, Beneš - Joukl, Zugar (66. Fidrich), Lánský (46. Kali), Fidrich (46. Kubíček) - V. Matějka, Dítě (46. Holer).

Branky: 36. Fidrich, 38. V. Matějka, 59. Kanaval (PK).