I druhý zápas s Dolním Bousovem vyhráli fotbalisté Jičína

02. 03. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - K dalšímu přípravnému utkání nastoupilo mužstvo SK Jičín po třech dnech opět proti soupeři z Dolního Bousova, tentokrát za denního světla.

SK Jičín A - Dolnobousovský SK 6:2 (4:0)

Hned ve 4. minutě hasí šanci hostů v jičínském vápně odkopem Beneš. V 9. minutě se Jičínští dostali z presu před vlastní brankou až do útoku, Fidrich ale nemířil přesně! Po další akci zprava míří Matějka z malého vápna vysoko nad. V 17. minutě založil akci Lánský, přes Matějku se míč dostal na Holera, který otevřel skóre, 1:0! Ve 24. minutě opět zprava Matějka obešel brankáře, střela z úhlu ale skončila vedle levé tyče. Ve 25. minutě Matějka centruje zprava a obránce nešťastně překonává vlastního brankáře, 2:0! Ve 37. minutě umístěnou Zugarovu střelu vytěsnil brankář s pomocí tyče na rohový kop. Ve 39. minutě po centru Beneše zleva míří opět obránce přesně pod břevno vlastní branky, 3:0! Ve 42. minutě unikl po pravé straně Kuneš, přehodil vybíhajícího brankáře, bohužel ale míč branku minul! Ve 45. minutě uvolnil Kuneš Matějku, který stanovil poločasový výsledek na 4:0!

Hned po přestávce trefuje po úniku Matějka z úhlu bližší tyč branky hostů. V 52. minutě našel Fidrich na malém vápně Matějku, který pohodlně dává na 5:0! O dvě minuty později našel tentokrát Holer Matějku v malém vápně a je to 6:0! Po této brance Jičín vystřídal během několika minut 6 hráčů a brankostroj se zastavil. Šance si Jičínští i vytvořili, ale finální řešení nebylo přesné. Hosté v 75. a 90. dvěma pěknými technickými střelami zpoza vápna korigovali výsledek na konečných 6:2!

Soupeře tedy i podruhé Jičín porazil. V sobotu hráče SK čeká poslední příprava před prvním mistrovským zápasem, hrají s týmem FK Bohemia Poděbrady, který je po podzimu na 9. místě KP Středočeského kraje. (kla)

Komentář trenéra Houšky: V dnešním utkání bylo znát, že v pátek byl lehčí herní trénink. Soupeře jsme rozběhali. Výkonem mě překvapil na hrotu brankář Kanaval. Bylo znát, že kapitán Lánský "potřebuje tvrdší a běhavější trénink v pátek"!

Sestava Jičína: Kanaval (55. Švorc) - Machačný (60. Klaban), Štěpánek, Jiřička (60. Kubíček), Beneš - Kuneš (58. Sajdl), Zugar (46. J. Nálevka), Lánský, Fidrich (63. Louda) - V. Matějka (65. Novák), Holer (66. Kanaval).

Branky Jičína: 17. Holer, 25. a 39. vlastní, 45., 52. a 54. Matějka.