Jičínští hokejisté opět Liberec porazili a v sérii play-off vedou 2:0

02. 03. 2022 Hokej « zpět

Jičín - Druhé semifinálové utkání se odehrálo ve Svijany Aréně v Liberci. Z Jičína dorazilo několik fanoušků, kteří vytvořili svému týmu domácí prostředí a hráči jim to vrátili druhým vítězstvím.

HC Slavoj Liberec - HC Autocentrum Jičín 4:7

Vstup do utkání byl od obou týmů opatrný, přesto bylo na obou stranách několik zajímavých střel. Nebezpečnější byli domácí, ale skoro jistý gól chytil Kořínek. První branku utkání vstřelil v 15. minutě hostující Prokop, který ze vzduchu dorazil střelu Kollmana. Další branku přidal o minutu později Hladík, který prostřelil domácího brankáře z levého křídla a zvýšil na 2:0 pro Jičín. Byli to ale domácí, kterým patřila poslední minuta první třetiny, přesilovou hru využil prudkou střelou Adamec a snížil na 1:2 z pohledu Liberce.

Druhá třetina začala lépe pro domácí, kteří se po 5 minutách hry usadili v pásmu hostů a střelu Dudy dorazil do prázdné Nikolič. Hosté odpověděli o pět minut později Průškem, který využil zmatek před domácí brankou a přehodil domácího brankáře. Hosté převzali iniciativu a měli několik šancí, ale gólově skončila až ta z 39. minuty, kdy kotouč skončil po střele Marčeka za brankou Liberce a Erik Dvořák využil své tělesné proporce, obtočil se kolem branky a zasunul kotouč za brankovou čáru. Další branku přidal Žďárský, který dorazil střelu Žaluda, kterou po cestě tečoval ještě Průšek. Hosté tak odcházeli do šatny s úsměvem na tvářích, vedli 5:2.

Třetí třetina byla do poloviny hry pod kontrolou jičínského týmu, který se držel na kotouči a snažil se nepouštět domácí do šancí. Ve 47. minutě našel Žalud přihrávkou Borovce, který ujížděl sám na brankáře a prudkou střelou mezi nohy zvýšil na 6:2 pro Jičín. V 55. minutě dal naději domácím Pabiška, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Poté domácí tým hrál pátou přesilovou hru v utkání a využil ji. Prosadil se Duda, který byl důrazný na brankovišti. Poslední slovo však měl Jičín. Domácí zkoušeli hru bez brankáře, ale založení útoku skončilo na holi Prokopa, který od mantinelu trefil prázdnou klec a stanovil konečné skóre utkání na 7:4 pro Jičín.

Jičín vede v sérii 2:0 a má dva matchbally k ukončení série. Další utkání je na programu ve středu od 18.00 v Jičíně.

Trenér HC Jičín Pavel Vajsejtl st.: "Dnes jsme udělali druhý krok, důležité vítězství. Děkujeme všem fanouškům, kteří přijeli a vytvořili nám téměř domácí prostředí. Těšíme se na ně ve středu na domácí utkání."

Sestava Slavoj Liberec: Tomíček (od 48. Krejblich) - Starosta, Adamec, Duda, Havlíček, Capulič, Šesták, V. Tomíček, Dospěl, Salaba, Pabiška, Liška, Bláha, Peřina, Burkoň.

Sestava HC Jičín: Kořínek (Lank) - Žalud, Nový, Marček, Pilař, Najman - Hladík, Průšek, Borovec, Prokop, Kollman, Kloutvor, Dvořák, Vajsejtl ml.

Branky domácí: 20. Adamec (Šesták, Tomíček), 25. Nikolič (Duda, Peřina), 55. Pabiška (Tomíček), 59. Duda (Nikolič, Peřina).

Branky hosté: 15. Prokop (Kollman), 16. Hladík (Borovec, Průšek), 30. Průšek (Hladík, Borovec), 39. Dvořák (Marček), 40. Žďárský (Průšek, Žalud), 47. Borovec (Žalud), 60. Prokop (Kollman).

Fakta - vyloučení 3:5, využití 2:0, diváků 60. Rozhodčí Kaňkovský, Bernat - Novák, Krejblich. Průběh utkání 0:1, 0:2, 2:2, 2:5, 2:6, 4:6, 4:7.

(HC Jičín)