Hokejisté Jičína zahájili sérii play-off s Libercem výhrou

27. 02. 2022 Hokej « zpět

Jičín - První utkání semifinálové série play-off (hraje se na tři vítězné zápasy) mezi hokejisty Jičína a Liberce se odehrálo v Autocentrum zimním stadionu v pátek 25. února před pěknou diváckou návštěvou.

HC Autocentrum Jičín - HC Slavoj Liberec 8:3

Play-off nezačalo pro Jičín dobře, když ihned ve druhé minutě inkasoval. Po situaci 2 na 2 se trefil hostující Peřina. Domácí srovnali přesně v čase 8:00, Průšek uplatnil důraz a dorazil kotouč do branky. O pár minut později otočil skóre, ve prospěch domácích Hladík, který trefil odkrytou klec po nahrávce Průška. Bohužel pro domácí hosté nesložili zbraně a v 18. minutě vyrovnal Capulič, který byl nikým nekrytý na zadní tyči.

Druhá třetina začala pro domácí dobře, Nový vybojoval kotouč v rohu, posunul jej Prokopovi, který trefil přesně horní růžek soupeřovy klece. Domácí byli aktivní a nepouštěli hosty k ničemu, a to ani v přesilových hrách. Ve 26. minutě zakončil krásnou souhru Průška s Borovcem svým druhým gólem Hladík. Domácí odskočili na rozdíl dvou branek, ale hosté snížili, po chybách v domácí obraně se trefil Tomíček. Avšak dvoubrankový náskok vrátil domácím důraz v brankovišti dvojice Dvořák, Kloutvor, která dorubala puk za čáru.

Třetí třetina, tak začala za stavu 5:3 pro domácí, kteří již chtěli kontrolovat hru a držet kotouč na svých holích. Ve 44. minutě využil chybu libereckého obránce Hladík, který překonal brankáře dlouhou kličkou do forhendu a zkompletoval svůj hattrick, čepice na led! Poté hráli domácí oslabení, které zvládli ubránit a divákům byla nabídnuta i šarvátka mezi domácím Vajsejtlem a Nikoličem. Další branku přidali domácí v 55. minutě, kdy se opět po souhře Borovce s Průškem, prosadil do prázdné branky Hladík (V zápise je chybně uveden střelec této branky). Tentýž samý uzavřel skóre na konečných 8:3, když se zorientoval na brankovišti a skóroval. Peněženka pláče, pokladník v šatně se raduje!

První bod v sérii tak vybojoval Jičín. Další utkání série jsou na programu v neděli v Liberci, a ve středu od 18.00 v Jičíně!

Trenér HC Jičín Michal Kejmar: "Dnešní utkání nabídlo klasický play-off hokej. Moc pohledný hokej se nehrál, my jsme zaspali prvních 10 minut, soupeř nás zaskočil svojí aktivitou. Nám chvíli trvalo než jsme se dostali do tempa. Tohle se nám nesmí v play-off stávat. Ale jsme rádi, že jsme utkání otočili a zvládli vyhrát, první bod v sérii je náš a jedeme dál. Děkujeme divákům za podporu!"

Sestava HC Jičín: Kořínek (Lank) - Mikolášek, Marček, Pilař, Najman - Hladík, Průšek, Borovec, Prokop, Nový, Kloutvor, Dvořák, Vajsejtl ml.

Sestava Slavoj Liberec: Tomíček (Krejblich) - Adamec, Duda, Havlíček, Capulič, Šesták, V. Tomíček, Dospěl, Salaba, Pabiška, Liška, Bláha, Peřina, Burkoň.

Branky domácí: 9. Průšek (Borovec), 13. Hladík (Průšek), 22. Prokop (Nový), 26. Hladík (Borovec, Průšek), 35. Dvořák (Kloutvor), 44. Hladík, 55. Průšek (Borovec), 60. Hladík (Najman, Marček).

Branky hosté: 2. Peřina (Nikolič, Adamec), 18. Capulič (Peřina, Dospěl), 32. Tomíček (Capulič).

Fakta - vyloučení 8:6, využití 0:0, diváků 200. Rozhodčí Wagner, Serbus - Svobodová, Ječný. Průběh utkání 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3, 8:3.

(HC Jičín)