Jičínské hokejistky nepředvedly pěknou hru, ale soupeřky z Náchoda porazily

01. 03. 2022 Hokej « zpět

Jičín - Do posledního utkání s Holkey Náchod vstoupily hráčky HC Jičín poučené z předchozího, pro ně překvapivě prohraného utkání. V něm dominovala skvělá hráčka Náchoda, se kterou si nedokázaly poradit.

HC Manki Jičín - HC Holkey Náchod 4:1

Tentokrát se hokejistky Jičína nenechaly překvapit a ačkoliv tato hráčka vstřelila hned první gól v 7. minutě, nenechaly se rozhodit a utkání pro ně tentokrát skončilo vítězně 4:1.

Většina gólů padla v první třetině a relativně rychle po sobě. Nejprve se dokázala nejlépe zorientovat a zareagovat jičínská Maky Zárybnická, která po kolizi hráček a rozhodčího u soupeřovy branky získala puk v rohu hřiště a nekompromisně zakončila v čase 14:05. Ihned následovala další gólová akce, kdy Salát (Novotná) vyrazila rovnou z buly, dostala se přes soupeřovy beky a backhandem poslala puk nad beton gólmanky Náchoda. O minutu později dorazila vyražený puk mezi betony Kája Štěpánová.

Druhá třetina nepřinesla žádné góly, ale bohužel ani žádné hezké akce. Jičíňačkám se nedařilo hrát to, co minulý týden na Kobře, neplnily co měly a přizpůsobily hru soupeři.

Třetí třetina začala za stavu 3:1 pro Manki a toto skóre navýšila ještě Míša Šoltysová na konci utkání střelou mezi betony po nahrávce od obránkyně Týnky Wolfové.

I přes nespokojenost s předvedenou hrou jsou 3 body doma a příští týden Jičín čeká utkání v Lovosicích. Hráčky děkují všem divákům za podporu.

Trenér HC Manki Jičín Jan Prokop: "Tři body pro nás dobrý, předvedená hra byla zklamáním. Jsem rád, že jsme si po dlouhé době sáhli na tři body."

Sestava HC Manki Jičín: M. Fajfrová - Karbanová, Prouzová, Pokorná, Wolfová, Pilátová - Zárybnická, Novotná, Kratochvílová, Šoltysová, Štěpánová, Trefilová.

Branky domácí: 15. Zárybnická, 15. Novotná, 16. Štěpánová, 57. Šoltysová (Wolfová).

Branky hosté: 7. Malinová.

Průběh utkání po třetinách: 3:1, 0:0, 1:0.

(HC Jičín)