Hráčky HC Manki Jičín vedly 2:0, přesto prohrály

20. 02. 2022 Hokej « zpět

Jičín - V sobotu 19. února Manki hrály poslední utkání s pražským týmem HC Kobra. Všechna odehraná utkání byla velice vyrovnaná, ale i tento zápas opět skončil jednogólovým rozdílem ve prospěch Kobry.

HC Kobra Praha - HC Manki Jičín 3:2

Zatímco Manki nastoupily v 10 hráčkách, soupeřova střídačka praskala ve švech s dvojnásobným počtem.

V první třetině sice nepadl žádný gól, ale Manki jednoznačně dominovaly na soupeřově půdě. Ve druhé třetině se gólově prosadila Lucka Novotná po přihrávce Lucky Pokorné. Ke konci třetiny začaly Mankám docházet síly a nedokázaly hrát tak aktivně jako v první polovině zápasu. Ve 43. minutě Manki navýšily skóre o další gól, když Týnka Wolfova vyvezla puk z obranného pásma, nahrála Zuzce Trefilové a ta ho posunula Lucce Novotné, která se dostala přes soupeřovy beky a překvapila brankařku bekhendovou střelou. Následovaly dva rychlé góly do jičínské branky ve 46. a 48. minutě, a i přes poměr střel 20:37 (pro Manki), dala Kobra vítězný gól a utkání skončilo 3:2.

Trenér HC Manki Jičín Jakub Hladík: "Dnes jsme podali dobrý výkon, plnili jsme věci, které jsme si řekli a které cvičíme na tréninku. Dovolím si říct, že jsme byli dvě třetiny lepším mužstvem, ovšem naše špatná koncovka nám nedovolila odskočit soupeři o více branek a v závěru nás soupeř potrestal po našich individuálních chybách. Holkám chceme poděkovat za bojovnost a do příště musíme zapracovat na efektivitě střelby."

Sestava HC Manki Jičín: Fajfrová - Wolfová, Karbanová, Vernerová, Pokorná - Novotná, Kratochvílová, Štěpánová, Zárybnická, Trefilová, Šoltysová.

Branky Jičín: 22. Novotná (Pokorná), 43. Novotná (Trefilová, Wolfová).

Branky Kobra: 46. Prošková, 48. Machytková, 53. Skořepová.

Třetiny: 0:0, 0:1, 3:1.

(HC Jičín)