Na Písečném vrchu vyhrál jičínský Míra Jedlička

20. 02. 2022 Ostatní « zpět

Jičín - Crossgolfisté začali novou sezonu díky skvělému počasí už na začátku února. První turnaj se hrál mezi Mostem a Louny na vyvřelinovém vrchu. Lokalita přímo stvořená pro volný golf, protože se zde v minulosti těžil křemenec a rohovec, a tak je vcelku plochý kopec rozvrtán množstvím prohlubní. Všude jsou malé či větší kameny až skalky. Po sněhu ani památky, kupodivu ani bahenní problémy nemuseli hráči řešit, jen ostrý silný vítr na nechráněným kopci byl pro všechny zásadním problémem.

Na první sportovní konfrontaci přijeli hráči z celých Čech, Morava tentokrát zástupce neměla, ale i tak 23 účastníků určitě nelitovalo.

V základní části se odehrálo 12 spíše technických jamek. Přes množství kamení, a s tím spojených nečekaných odskoků, se hráčům překvapivě dařilo a hned dva se dostali na úžasný průměr 2,83 úderu na jamku! To se sice Jičíňáků netýkalo, ale ti trpělivě vzhlíželi k avizovanému extratěžkému finále. Na závěrečných třech jamkách se opravdu pořadatelé vyřádili a z hráčů vyždímali co se dalo. Po posledních nervózních úderech se ukázalo, že se bude hrát dál, neboť se na čele objevili 4 hráči se stejným výsledkem (poprvé v historii). První rozstřel nic nerozhodl, až na dalším se rozhodlo o 4. místě - M. Písecký z Písku (48 - 34+14) a o vítězi - Miroslav Jedlička z Jičína (48 - 38+10). Další rozstřel mezi hráči týmu AKCE rozhodl o 2. místě: R. Hodek z Mostu (48 - 37+11), 3. místo F. Šrámek z Prahy (48 - 38+10). Dalším Jičíňákům finále už k velkému posunu nepomohlo: 7. Vratislav Jedlička (50 - 39+11), 8. Milan Raulím (52 - 38+14), 20. Jitka Raulímová, která získala cenu za 3. místo mezi ženami. Jičíňáci mezi kluby sice těsně, ale vyhráli.

Extraliga pokračuje dalším turnajem v jižních Čechách na pastvinách za Pískem. Pro většinu hráčů to bude nová zkušenost, neboť se tam velký turnaj ještě nehrál. (gmj)