I třetí semifinálové utkání s Libercem vyhráli hokejisté Jičína a postupují do finále. To odstartuje 11. března na jičínském zimáku

03. 03. 2022 Hokej « zpět

Jičín - Třetí semifinálové utkání bylo na programu ve středu 2. března v Jičíně. Jednalo se o pátý souboj jičínských a libereckých hokejistů ve třinácti dnech. Pro hráče Jičína skončilo opět vítězně, což znamená postup do finále.

HC Autocentrum Jičín - HC Slavoj Liberec 10:3

Utkání se odehrávalo v režii domácího týmu který vedl již od druhé minuty a snažil se kontrolovat vývoj utkání. Na hostech byla vidět do určité míry rezignace na jakýkoliv zvrat v sérii.

Popis jednotlivých branek

2. Žďárský - tlak domácích. Prokop přihrál do prázdné branky Žďárskému, který se nemýlil.

7. Hladík - vystřelil, trefil hůl brankáře od které se kotouč přehoupl do branky.

21. Průšek - Hladík našel přihrávkou před brankou volného Průška, který trefil nad beton brankáře.

21. Prokop - tlak na brankovišti, vytáhnutí kotouče z pod hráčů a střela do horní části branky.

29. Hladík - únik 2 na 1, přihrávka Dvořáka a nastavení hole Hladíka.

33. Hladík - tlak domácích, přesná přihrávka před branku, střela k tyči.

38. Žalud - tlak domácího týmu ve třetině hostů, Novák přihrál před branku Žaludovi a ten propálil brankáře.

49. Hladík - Průšek dojel nahozený kotouč, přihrál před branku a Hladík vystřelil k pravé tyči.

53. Průšek - nařízené trestné střílení po faulu na Hladíka. Průšek proměnil forsbergovou kličkou.

59. Žďárský - Prokop získal kotouč a našel Žďárského, který měl odkrytou klec a vsítil poslední gól utkání.

11. Peřina - chyba domácího týmu, který nechal útočníka za sebou a ten trefil přesně k tyči.

42. Peřina - tečovaný kotouč na červené, který proskákal až ke Kořínkovi, který neodhadl odskok a kapituloval.

45. Tomíček - akce 3 na 2 a dlouhá klička do forhendu.

Vítězství 10:3 v utkání a celkově 3:0 na zápasy, znamená, že Jičín postoupil nejrychlejší možnou cestou do finále. Soupeřem mu bude jeden ze dvou týmů Turnov/Lomnice. Finále startuje v pátek 11. března v Jičíně.

Jičínský hokejový klub děkuje soupeřům z Liberce za férovou sérii i zajímavá utkání a gratuluje ke čtvrtému místu v sezoně 2021/2022.

Trenér HC Jičín Michal Kejmar: "Dnešní utkání se mi hodnotí dobře. Vyhráli jsme vysokým rozdílem, byli jsme v dobrém pohybu, přesto jsme spoustu šancí nevyužili. Jediné co nás mrzí je, že jsme se opět nevyvarovali chyb v obraně, což by se nám ve finále mohlo vymstít. Jsme rádi, že jsme sérii zvládli v co nejkratším čase a můžeme se dát zdravotně do pořádku na finále. V první řadě chci poděkovat týmu za postup do finále a dále chci poděkovat soupeři za férovou hru a hlavně divákům za skvělou podporu. Tímto vás zveme všechny na finále!"

Sestava Jičína: Kořínek (Lank) - Novák, Žalud, Marček, Pilař, Najman, Richter - Hladík, Průšek, Borovec, Nový, Prokop, Žďárský, Dvořák, Kloutvor, Vajsejtl ml.

Sestava Liberce: Tomíček (od 29. Krejblich) - Hartan, Adamec, Duda, Havlíček, Capulič, Šesták, V. Tomíček, Dospěl, Salaba, Liška, Bláha, Peřina, Burkoň, Pojsl, Pěnkava.

Branky domácí: 2. Žďárský (Prokop, Nový), 7. Hladík (Borovec), 21. Průšek (Hladík), 21. Prokop (Žďárský), 29. Hladík (Dvořák, Richter), 33. Hladík (Borovec, Žalud), 38. Žalud (Novák, Hladík), 49. Hladík (Průšek), 53. Průšek - trestné střílení, 59. Žďárský (Prokop, Dvořák).

Branky hosté: 11. Peřina (Dospěl), 42. Peřina (Šesták, Krejblich), 45. Tomíček (Serbus, Pěnkava).

Fakta - vyloučení 1:4, využití 0:0, diváků 120. Rozhodčí Grundler, Serbus - Krátký, Svobodová. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1, 7:3, 10:3.

(HC Jičín)