Fotbalisté Jičína sehráli poslední přípravné utkání na jarní část sezony, prohráli

07. 03. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - K poslednímu přípravnému utkání nastoupilo v sobotu mužstvo SK Jičín proti proti týmu FK Bohemia Poděbrady, který je po podzimu na 9. místě KP Středočeského kraje.

SK Jičín A - FK Bohemia Poděbrady 2:3 (0:0)

Hned v 9. minutě průnik hostů do vápna vyřešil výborně domácí brankář. Obě mužstva hrají aktivně, ale bez větších šancí. Ve 23. minutě dobrý průnik hostů středem jičínské obrany řeší opět brankář včasným vyběhnutím. Další nebezpečný průnik ve 30. minutě brankář Jičína vyráží.

Ve 48. minutě se hosté ujímají lacinou brankou vedení 0:1! V 50. minutě vnikl odvážně do vápna Matějka, ale brankáře se mu překonat nepodařilo. V 54. minutě končí střela Poděbrad zpoza vápna v jičínské síti a hosté zvyšují na 0:2! V 61. minutě končí centr z levé strany na zadní tyč opět v brance a hosté zvyšují již na 0:3! V 66. minutě po akci Fidricha po pravé straně dostává ve vápně míč Matějka, přehazuje vybíhajícího brankáře a snižuje na 1:3! V 68. minutě po akci Lánského po levé straně střílí Fidrich druhou branku a snižuje na 2:3! V 86. minutě prošel Lánský, ač několikrát faulován, až před vápno, kde akci zastavil hvizd HR a Jičín kope TK. Okopaný Lánský odkulhal do kabiny a TK Matějky byl snadnou kořistí brankáře Poděbrad. V 87. minutě likviduje brankář Jičína šanci z bezprostřední blízkosti. Vyrovnání měl na kopačce Matějka, ale v 89. minutě netrefil z malého vápna branku. Tak končí poslední příprava na jarní část sezony porážkou Jičína 2:3!

Jarní příprava se celkem vydařila, trenéři vyzkoušeli celý širší kádr, objevily se hezké momenty, ale i chyby, hrálo se za deště, za sněžení, za silného větru, jednou i za umělého osvětlení. Toto je ale již historie a Jičín čeká v sobotu v 10.15 na domácím hřišti (UMT) první mistrovské utkání s mužstvem Třebše, které se nachází na 9. místě s 23 body. Podzimní zápas na půdě Třebše skončil 1:1 a na PK brali druhý bonusový bod domácí po výhře 4:2, takže Jičínské určitě čeká těžký zápas. (kla)

Komentář trenéra Houšky: "Výsledkově se poslední příprava na Třebeš nepovedla. To, co jsem potřeboval vidět, jsem viděl a je jasné, že v sobotu musíme ve všech činnostech přidat!"

Sestava Jičína: Švorc - Machačný, Štěpánek, Kuncíř, Řeháček - Sajdl (46. Glos), Zugar, Kirschner (46. Lánský), Fidrich - V. Matějka, Holer.

Branky Jičína: 66. Matějka, 68. Fidrich.