Jičínští hokejisté prohráli i v Turnově, ve středu je čeká zápas pravdy na domácím ledě

14. 03. 2022 Hokej « zpět

Jičín - Bohužel ani druhé finálové utkání neskončilo vítězstvím jičínských hráčů, kteří v Turnově dvakrát vedli, přesto prohráli 3:2 a ve středu je čeká zápas pravdy!

HC Turnov 1931 - HC Autocentrum Jičín 3:2

Utkání začalo pro Jičín skvěle, již ve třetí minutě Nový vyloboval kotouč do jízdy na Prokopa, který napřáhl na střelu, ale prudkou přihrávkou našel před brankou Hladíka, který vystřelil a překonal již ležícího Březnu. Vedení hostům vydrželo skoro celou třetinu, ale nevyvarovali se chyb. Skákající kotouč na modré nezkrotil v 18. minutě Pilař a domácí Kotyza, který ujížděl sám na branku, prostřelil Kořínka a vyrovnal na 1:1.

Druhá třetina začala pro hosty opět dobře. Ve 23. minutě bylo nařízeno trestné střílení po úniku Kloutvora. K samostatnému nájezdu se rozjel Průšek, ale na Březnu nevyzrál. Zbytek třetiny byl "rozházen" přesilovými hrami, které týmy nedokázaly využít. Přesto byli lepším týmem hosté, kteří se tlačili do pásma domácích. Aktivitu využil Nový, který dorazil střelu Marčeka a zvýšil na 2:1 pro Jičín. Vedení však nevydrželo ani 2 minuty. Ve vlastním oslabení využil zaváhání jičínského Pilaře domácí Maďar a vyrovnal na 2:2.

Třetí třetina byla opatrná, přesto mohli diváci vidět zajímavou podívanou z obou stran. Šance se tvořily ojediněle. Bohužel pro Jičín se hráči opět dopustili chyby, kterou potrestal domácí Maděra a v 56. minutě rozhodl o výsledku utkání. Přesto se Jičínští nevzdali a snažili se o vyrovnání, a to i ve hře bez brankáře, přesto neproměnili žádnou ze svých šancí a druhý bod série zůstal v Turnově.

Další utkání je na programu ve středu 16. března od 18.00 v Jičíně.

Trenér HC Jičín Michal Kejmar: "Dnešní utkání se mi hodnotí těžce. Bohužel jsme prohráli i druhé utkání v sérii. Dnes jsme se opět nevyvarovali hrubých chyb, které soupeř dokázal potrestat. Hráči dřeli, ale bohužel to nestačilo. Je to play-off a zde se chyby neodpouští. Nezbývá nám než makat dál a zkusit sérii otočit."

Sestava HC Turnov: Března (Beneš) - P. Zákoutský, Duda, Kysilka, J. Zákoutský, Suska, Zbroj, Jan Zákoutský, Jandejsek, Miškovský, Kotyza, Maďar, Maděra, Vondráček, Švík, Suska, Šafařovský, Knap, Kysela.

Sestava HC Jičín: Kořínek (Lank) - Žalud, Mikolášek, Pilař, Najman, Richter, Marček - Nový, Prokop, Hladík, Borovec, Průšek, Kollman, Dvořák, Kloutvor, Žďárský.

Branky hosté: 3. Hladík (Prokop, Mikolášek), 31. Nový (Marček).

Branky domácí: 18. Kotyza (Miškovský), 33. Maďar, 56. Maděra (Maďar, Švík).

Fakta - vyloučení 7:7, využití 0:0, v oslabení 1:0, diváků 425. Rozhodčí Wagner, Kajinek - Krejbich, Serbus. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2.

(HC Jičín)