Úvodní zápas jarní části se fotbalistům Jičína nepovedl, doma prohráli 1:2

14. 03. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V sobotu čekalo fotbalisty Jičína první jarní mistrovské utkání KP se soupeřem, s nímž se jim mnoho let prakticky nedaří bodovat, na podzim na jeho půdě vydřeli bod za porážku v pokutovém rozstřelu a jak se později ukázalo, i tentokrát měla tato dovednost rozhodující vliv na výsledek zápasu.

SK Jičín A - TJ Sokol Třebeš A 1:2 (1:0)

Hned ve 3. minutě unikl hostující hráč po levé straně a až skvělý Kanavalův rozštěp akci vyřešil! V 6. minutě se po rohu ve vápně šikovně uvolnil Holer, ale jeho slabá střela minula levou tyč Heřmanovy branky. V 8. minutě přišel další brejk Třebše po levé straně, nebezpečná střela byla naštěstí zblokovaná. V 10. minutě pronikl hostující útočník středem přes 3 domácí obránce, ale Kanaval opět předvedl svoje kvality. V 15. minutě po dvou rozích Jičínští na několikrát odvrací střely na svoji branku. V 17. minutě unikl po pravé straně Kuneš, jeho střelu z velkého úhlu Heřman zlikvidoval na roh. Ve 20. minutě chytá na zemi Kanaval další rychlý brejk. Ve 21. minutě našel Buchvald krásným nadýchaným obloučkem za obranu ve vápně Matějku, ten krásně ze vzduchu zpracoval a "zasunul" k pravé tyči. Jičín vede 1:0! Vzhledem k obrazu hry do této chvíle, tak domácí z minima vytěžili maximum, protože klidně mohli prohrávat o několik branek! Ve 25. minutě končí TK hostů až na parkovišti za brankou. Ve 36. minutě přišel další brejk hostů zleva a přihrávka před branku, kde útočník z "první" posílá míč těsně vedle vzdálenější tyče Kanavalovy branky. Ve 39. minutě domácí obránci zblokovali několik nebezpečných střel. Ve 45. minutě domácí faulují na hranici vápna, následný TK končí dlouhý za brankou. Tím končí první poločas, který sice Jičín vyhrává 1:0, ale o spokojenosti kouče Houšky nelze hovořit.

V úvodních minutách druhého poločasu přibylo na obou stranách několik tvrdších zákroků. V 57. minutě pronikli hosté až před Kanavala, střelu obrana v poslední chvíli zblokovala na roh, po němž se otřáslo břevno domácí branky! V 62. minutě se s míčem rozběhl nejlepší střelec hostů Ryšavý, na vápně napřáhl a jeho přízemní střela skončila u levé tyče jičínské branky, srovnáno na 1:1! Po chybě v obraně zvyšuje v 65. Krykorka na 2:0! Hosté získávají "navrch", Jičínu se nedaří. Třebeš se snaží hrát co nejdál od své branky, domácí mužstvo si ne a ne vytvořit brankovou příležitost. Když už to vypadá na porážku 1:2, kopou domácí ze středu hřiště TK. Na něj přibíhá do vápna i brankář Kanaval. Ten je v následném souboji ve vápně faulován a Jičín kope PK! K jeho exekuci se ale v tento důležitý okamžik nikdo nehrne, nakonec na sebe bere odpovědnost Jirka Dítě, který ale tíhu okamžiku neunesl a jeho špatná, slabá střela končí vedle levé tyče za brankou. Po následném výkopu HR zápas končí.

Co říci závěrem, v prvním poločase mohli Jičínští vysoko prohrávat, ale branku dali pouze oni, ve druhém poločase hosté využili chyby v obraně domácích a během 3 minut otočili stav, Jičín mohl nakonec v 93. minutě vybojovat penaltový rozstřel, ale bohužel se tak nestalo a všechny body putují do Třebše. Fotbalisty Jičína čeká v sobotu cesta do Černilova, kde sehrají zápas s aktuálně posledním týmem tabulky. (kla)

Pohled trenéra Houšky: "Zasloužené vítězství hostí, kteří na naší umělce předvedli velice dobrou a organizovanou hru. Nám se zápas nepovedl, pochválit mohu snad pouze brankáře Kanavala a Kuneše."

Sestava Jičína: Kanaval - Machačný (52. Dítě), Štěpánek (46. J. Nálevka), Buchvald, Beneš - Kuneš, Zugar, Řeháček (C), Fidrich - Holer, Matějka.

Fakta - ŽK 2:1, ČK 0:0, diváků 95. Rozhodčí Roman Nývlt.

Branky: 21. V. Matějka - 62. Ryšavý, 65. Krykorka.

další výsledky a tabulka