Jičínské hokejistky odehrály poslední zápasy sezony, v konečné tabulce obsadily třetí místo

15. 03. 2022 Hokej « zpět

Jičín - Jičínské hokejistky odehrály poslední tři zápasy sezony. V tabulce nakonec obsadily třetí příčku.

V sobotu 5. března se Manki vydaly do Lovosic na poslední utkání s tímto týmem. Lovosice za celou sezonu nevybojovaly jediný bod, a tak si jičínské hráčky jely víceméně pro jasné vítězství. K jejich spokojenosti se dokázal tento tým posílit o nové hráčky v druhé polovině sezony a od té doby byl schopný odehrát mnohem vyrovnanější zápasy než na začátku.

HC Lovosice - HC Manki Jičín 0:3

Ve 4. minutě nahodila puk za branku Lucka Pokorná, kam sjela Lucka Novotná napadat lovosickou hráčku, která pod tlakem vyhodila puk přímo před bránu si najíždějící Kačce Vernerové, která bez problému zakončila.

Do druhé třetiny Jičín nastoupil v oslabení, aneb máma Mikeš si potřebovala oddechnout! A aby se na trestné nenudila, tak si pro ni spoluhráčky připravily parádní akcičku, Lucka Novotná zavezla puk po mantinelu do útočné třetiny a v akci 2 na 1 přihrála před bránou Kačce Vernerové, která nekompromisně vstřelila 2. gól utkání. O další gólovou akci se postarala Markét Zárybnická, která po nahrávce od Janči Pilátové zkušeně překonala lovosickou obranu a postarala se o třetí gól.

Ve třetí třetině se nic zásadního nestalo a utkání skončilo vítězstvím Jičína 3:0.

Trenér HC Manki Jičín: "Jsem rád za tři body a nulu vzadu. Bohužel nám chyběl větší tlak do brány a střelba. I tak bych rád poděkoval holkám za koncentraci po celé utkání."

Sestava HC Manki Jičín: Wolfová - Karbanová, Pilátová, Prouzová, Pokorná - Novotná, Mikolášková, Šoltysová, Vernerová, Trefilová, Zárybnická, Kratochvílová, Štěpánová.

Branky Jičín: 4. Vernerová (Novotná), 22. Vernerová (Novotná), 35. Zárybnická. Průběh utkání po třetinách: 0:1, 0:2, 0:0.

Po vítězném sobotním utkání v Lovosicích čekal Manki v neděli 6. března poslední a těžký domácí zápas s Děčínem.

HC Manki Jičín - HC Děčín 2:8

Děčínské Medvědice do něho nastoupily od první minuty velice odhodlaně i vzhledem k tomu, že bojovaly o body potřebné k získání prvního místa. Na jejich hru jičínské hráčky nebyly schopné rychle zareagovat a nepodařilo se jim před domácím publikem předvést dobrou hru. Zápas opět rozhodly Forejtová a Hrdá, které dominují celkovému bodování v této lize.

Na jičínské straně se ve druhé třetině prosadila Míša Šoltysová, která tečovala střelu Týnky Wolfové golfem od modré. V závěru utkání snížila Markét Zárybnická po samostatné akci. Překvapením a velkým zklamáním pro domácí hráčky bylo, že i přes jasný výsledek bylo utkání v závěru zbytečně vyhrocené a došlo i k několika zbytečným zraněním.

Trenér HC Manki Jičín: "Chtěl bych poděkovat Markétě v bráně, která dnes měla mnoho práce, protože jsme ji vůbec nepomohli. Dnes podalo obstojný výkon minimum hráček. Soupeři gratuluji ke třem zaslouženým bodům. Bohužel mě mrzí zranění na obou stranách hřiště, a také chování některých lidí, kteří neznají zásady fair-play a pravidla hokeje k tomu asi tolik. Díky fanouškům kteří přišli."

Sestava HC Manki Jičín: Fajfrová - Wolfová, Pilátová, Karbanová, Prouzová, Pokorná - Novotná, Mikolášková, Vernerová, Trefilová, Kratochvílová, Zárybnická, Šoltysová, Štěpánová.

Branky Jičín: 23. Šoltysová (Wolfová), 56. Zárybnická. Branky Děčín: 8. Forejtová, 15. Forejtová, 17. Forejtová, 23. Lejčíková, 27. Hrdá, 32. Forejtová, 55. Rocheltová, 59. Hrdá. Průběh utkání po třetinách: 0:3, 1:3, 1:2.

Poslední utkání sezony Manki odehrály 12. března opět s Děčínem, který potřeboval vybojovat 3 body, aby potvrdil první místo v tabulce. V případě prohry Děčína by skončily na prvním místě holky z HC Kobra Praha.

HC Děčín - HC Manki Jičín 3:0

V úvodu utkání Manki překvapila děčínská hráčka, která otevřela již v druhé minutě skóre na 1:0. Následoval samostatný únik nebezpečné Forejtové v 15. minutě, která se natlačila před jičínskou branku a navýšila na 2:0. Opět se projevila tvrdá hra ze strany soupeřek, která byla hned v první třetině penalizována třemi vyloučeními na jejich straně, což jistě přispělo k většímu umírnění a v dalších třetinách nedošlo k vyhroceným situacím jako při posledním zápase v Jičíně.

I přes větší převahu a tlak děčínských hráček se Jičíňačky nevzdaly a i v malém počtu bojovaly z posledních sil. Šance byly na obou stranách, avšak druhá třetina skončila 0:0. Velké díky patří jičínské brankářce Markétce, která tým hodně podržela a vychytala neskutečné šance.

Do třetí třetiny Manki vstoupily odhodlané uhrát co nejlepší výsledek a gólově se prosadit, i když bylo obtížné se dostat přes dobrou děčínskou obranu a brankařku. Přes několik nadějných šancí i únik Markét Zárybnické se to nepovedlo, navíc Jičín inkasoval gól ve 46. minutě, opět od Forejtové.

I přes prohru jsou jičínské hráčky s výsledkem spokojené a teď je čeká zasloužený odpočinek. Děkují všem fanouškům za podporu a těší se na další sezonu!

Trenér HC Manki Jičín: "Dnešní utkání se mi hodnotí o poznání lépe než minulé. Holky k němu přistoupily zodpovědně a sehrály vyrovnané utkání s vítězem ligy. Škoda první třetiny a neproměněných šancí. Chtěl bych holkám poděkovat za sezonu a Děčínu pogratulovat k vítězství v soutěži a popřát štěstí do baráže."

Sestava HC Manki Jičín: N. Fajfrová - Karbanová, Pokorná, Wolfová, Pilátová - Zárybnická, Novotná, Kratochvílová, Šoltysová, Štěpánová, Trefilová, Vernerová.

Branky Děčín: 2. Rocheltová, 15. Forejtová, 46. Forejtová. Průběh utkání po třetinách: 2:0, 0:0, 1:0.

(HC Jičín)

prohlédnout tabulku