Ve třetím utkání hokejisté Jičína doma vyhráli a získali ve finálové sérii první bod

17. 03. 2022 Hokej foto: 5 « zpět

Jičín - Karty před třetím utkáním finálové série byly jasně rozdány. Hokejisté Turnova vedli 2:0 na zápasy a domácí Jičín musel zabrat, aby si udržel naděje na obhajobu titulu. Středeční utkání se hrálo opět před parádní diváckou kulisou.

HC Autocentrum Jičín - HC Turnov 1931 4:3

První třetina byla opatrnější a nenabídla mnoho akcí. Domácí byli více na kotouči, ale jak je zvykem v této sérii, byli to hosté, kteří byli nebezpečnější. Přesto skončila třetina bez branek.

Druhá třetina nezačala pro domácí dobře, již ve 2. minutě této části se trefil Švík, který využil nedůraz před domácí brankou. O minutu později domácí hráli v oslabení, přesto skórovali. Aktivní přístup čtveřice Najman, Žalud, Prokop a Hladík využil posledně jmenovaný samostatným únikem a střelou nad beton turnovského Březny. Bohužel vyrovnaný stav nevydržel dlouho. Domácí nabídli hostům přesilovku 5 na 3, přesto ji ubránili a inkasovali v následné situaci 5 na 4, kterou využil Maděra. Nutno říct, že ve druhé třetině byli domácí lepším týmem. Drželi hosty v jejich pásmu a nenechávali je hrát. Bohužel žádnou ze svých šancí nevyužili. Střela Průška skončila na tyči, Kollman netrefil puk a Prokop mířil pouze do ramene Březny. Ve 33. minutě využil přesilovou hru domácích Borovec, který si vyjel mezi kruhy a trefil přesně. Skóre tak bylo opět vyrovnané na 2:2.

Třetí třetina měla podobný průběh jako druhá. Na hostech bylo vidět podráždění a nevyvarovali se faulů, přesto mohli ve vlastním oslabení skórovat. Po chybě Najmana ujížděl sám na brankáře Maděra, ale Kořínek jej vychytal. Přesto domácí inkasovali. V přesilové hře se trefil Maděra a v 50. minutě zvýšil na 3:2 pro Turnov. O tři minuty později v přesilové hře tečoval střelu Žaluda Hladík a vyrovnal na 3:3. Domácí měli několik šancí, žádnou ale neproměnili. Tu největší měl Nový, který ale z mezikruží nemířil přesně. 17. vteřin před koncem utkání tečoval opět střelu Žaluda Hladík a zkompletoval hattrick, kterým přetáhl vedení na stranu Jičína. V posledních 17 vteřinách se stihla udát ještě šarvátka mezi Kloutvorem a Jandejskem. Hosté se ale neprosadili, a Jičín tak získal první bod v sérii.

Další utkání je na programu v pátek 18. března od 19.00 v Turnově.

Trenér HC Jičín Pavel Vajsejtl: "Dnes jsme utkání odmakali a jsme stále ve hře o pohár. Diváci vytvořili skvělou atmosféru a viděli výborné utkání. Věřím, že série bude končit v neděli v Jičíně!"

Sestava HC Jičín: Kořínek (Lank) - Žalud, Mikolášek, Pilař, Richter, Najman, Marček - Hladík, Průšek, Kollman, Nový, Prokop, Borovec, Dvořák, Kloutvor, Žďárský.

Sestava HC Turnov: Března (Beneš) - P. Zákoutský, Duda, Kysilka, J. Zákoutský, Suska, Zbroj, Jan Zákoutský, Jandejsek, Miškovský, Kotyza, Maďar, Maděra, Vondráček, Švík, Suska, Šafařovský, Knap, Kysela, Šafařovský.

Branky domácí: 24. Hladík, 33. Borovec (Kloutvor), 52. Hladík (Žalud, Průšek), 60. Hladík (Žalud).

Branky hosté: 22. Švík (Maděra, Maďar), 26. Maděra (Maďar, Švík), 50. Maděra (Švík, Zákoutský).

Fakta - vyloučení 7:9, využití 2:2, v oslabení 1:0, střely na branku 43:33, diváků 400. Rozhodčí Kajinek, Kaňkovský - Novák, Grundler.

Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3.

(HC Jičín)

Foto: Roman Vlačiha

foto

foto

foto

foto

foto