Jičínští hokejisté srovnali finálovou sérii na 2:2, rozhodnutí padne v Jičíně

20. 03. 2022 Hokej « zpět

Jičín - Za stavu 2:1 pro Turnov pokračovala finálová série, která se vrátila do Turnova, kde se v pátek od 19.00 sešlo přes 500 diváků, kteří vytvořili skvělou atmosféru.

HC Turnov 1931 - HC Autocentrum Jičín 1:6

Jičínští museli vyhrát, aby se představili v posledním utkání sezony opět před domácím publikem. Začátek utkání byl z jejich strany povedený. Již ve třetí minutě se trefil Hladík, kterého si domácí obránci nevšímali a jeho střela prošla mezi betony Březny. I když se domácí snažili dostávat do šancí, byli to opět hosté, kteří se prosadili. Střelu Žaluda dorazil do prázdné brány Průšek. O tři minuty později využili brejkovou šanci domácí Miškovský se Šafařovským, ten otřel svou střelu o nohu hostujícího hráče a Kořínek již nestihl reagovat. Další branka v první třetině nepadla.

Druhá třetina se ukázala jako rozhodující. Ve 2. minutě této třetiny hosté využili přesilovou hru. Marček našel křižným pasem Prokopa, který z voleje trefil přesně a zvýšil na 3:1 pro Jičín. Náskok zvyšoval druhým gólem v zápase Hladík, kterého vybídl ke skórování Průšek. Tato branka vyhnala domácího brankáře Březnu z jeho svatyně a místo něj nastoupil Beneš, kterého Jičínští dobře znají. Hosté se vezli na vlně, další branku mohl přidat Prokop, ale netrefil přesně. Několik dalších šancí končilo na betonech Beneše, přesto se ve 33. minutě mohli hráči v modrých dresech znovu radovat. Prokop našel zpoza branky Borovce, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Poslední hřebíček do rakve domácích zatloukl Žďárský, který pár vteřin před koncem třetiny opustil trestnou lavici a tečovanou střelou zvýšil na 6:1 pro Jičín.

Ve třetí třetině byla na domácím týmu vidět únava a značné podráždění z výsledku. Hosté tak mohli kontrolovat hru a dokázali se dostat do několika slibných příležitostí, přesto se skóre neměnilo. Jičínští hokejisté dokázali vyrovnat sérii na 2:2 a vrátit ji do Jičína.

Poslední utkání této sezony se hraje v neděli od 17.00 v Jičíně.

Trenér HC Jičín Michal Kejmar: "Dnes nemůžu hráčům absolutně nic vytknout. Opět dřeli do úmoru, plnili pokyny a chtěli vrátit sérii do Jičína, což se nám i povedlo. Teď nás čeká zápas o vše! Chci poděkovat divákům, kteří dorazili do Turnova a rádi je uslyšíme i v neděli na našem zimáku! Děkujeme!"

Sestava HC Turnov: Března (od 25. Beneš) - P. Zákoutský, Duda, Kysilka, J. Zákoutský, Suska, Zbroj, Jan Zákoutský, Jandejsek, Miškovský, Maďar, Maděra, Vondráček, Švík, Suska, Šafařovský, Knap, Kysela, Šafařovský.

Sestava HC Jičín: Kořínek (Lank) - Žalud, Mikolášek, Pilař, Richter, Najman, Marček - Hladík, Průšek, Kollman, Nový, Prokop, Borovec, Dvořák, Kloutvor, Žďárský.

Branky domácí: 13. Šafařovský (Miškovský).

Branky hosté: 3. Hladík (Kollman), 10. Průšek (Žalud), 22. Prokop (Marček, Borovec), 25. Hladík (Průšek), 33. Borovec (Prokop, Nový), 40. Žďárský (Průšek).

Fakta - vyloučení 4:7, využití 0:1, střely na branku 31:50, diváků 508. Rozhodčí Bernat, Wagner - Krejbich, Serbus.

Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:6.

(HC Jičín)