V rozhodujícím utkání jičínští hokejisté nad Turnovem vyhráli a získali titul mistra Libereckého kraje

21. 03. 2022 Hokej foto: 3 « zpět

Jičín - Neděle 20. března, 17.00, plný stadion v Jičíně, proti sobě HC Autocentrum Jičín a HC Turnov 1931, stav finálové série 2:2. Taková byla zápletka posledního utkání sezony 2021/2022. Ještě před týdnem byli na koni turnovští hráči, kteří vedli v sérii 2:0 na zápasy a stačila jim jedna výhra k zisku titulu mistra Libereckého kraje. Jičín však dokázal vyrovnat a byl to právě on, kdo byl na koni teď. Přesto bylo utkání vyrovnané jako všechna ostatní v této sérii.

HC Autocentrum Jičín - HC Turnov 1931 4:2

První třetina začala opatrně, přesto již ve 3. minutě využili domácí přesilovou hru, trefil se Kollman, který využil přihrávky Hladíka. Další průběh hry byl ovlivněn vyloučeními na straně Jičína, 4 minuty za vysokou hůl si odseděl Nový a dvě Dvořák. Domácí však obě oslabení ubránili.

Druhá třetina začala s malým zpožděním kvůli závadě na rolbě. A možná že domácí byli ještě v kabině, jelikož nezačali vůbec dobře. Po 37 vteřinách hry se prosadil turnovský Maděra a vyrovnal na 1:1. Domácí se jen těžko dostávali do tlaku. Další branka padla po rychlé akci 2 na 1, kterou ve 29. minutě zakončil Kollman. Od té doby byli hosté uzavřeni v pásmu a jen těžko se dostávali do šancí. Domácí měli několik slibných šancí, ale nedokázali žádnou z nich proměnit.

Ve třetí třetině se opakovala situace z druhé, jen s tím rozdílem, že 38. vteřin po začátku hry se prosadil domácí Hladík a zvýšil na 3:1 pro domácí. Ti se tak mohli v klidu bránit a nepotřebovali se hnát za góly jako hosté. Přesto v 46. minutě inkasovali, když nedůraz před brankou využil hostující Miškovský. Hosté však marně dobývali obrannou třetinu domácích. V 51. minutě se usadili domácí ve třetině hostů, Žalud vystřelil a puk se odrazil od zadního mantinelu ke Kollmanovi, který zkompletoval hattrick a zvýšil na 4:2 pro Jičín. Hosté zkusili hru bez brankáře, ale ta žádnou branku nepřinesla. Domácí závěr utkání kontrolovali a mohli slavit společně se svými fanoušky, kteří vytvořili parádní atmosféru!

Tým HC Autocentrum Jičín se po vítězství v základní části může radovat i z titulu mistra Libereckého kraje! Gratulace patří také hráčům Turnova, kteří skončili v obou částech na druhém místě. Gratulujeme a děkujeme za finálovou sérii.

Trenér HC Jičín Michal Kejmar: "Klobouk dolů před celým týmem! Otočit finálovou sérii z 0:2 na 3:2 proti takto kvalitnímu soupeři nebylo vůbec lehké a kluci to dokázali. Zápas se pro nás nevyvíjel moc dobře, jelikož jsme měli hodně vyloučených, ale zvládli jsme to a dokázali jsme vyhrát. Jsem rád, že jsme si to mohli užít společně s diváky, kteří byli skvělí. Díky všem!"

Sestava HC Jičín: Kořínek (Lank) - Žalud, Mikolášek, Pilař, Richter, Najman, Marček - Hladík, Průšek, Kollman, Nový, Prokop, Borovec, Dvořák, Kloutvor, Žďárský.

Sestava HC Turnov: Března (Beneš) - P. Zákoutský, Duda, Kysilka, J. Zákoutský, Suska, Zbroj, Jan Zákoutský, Jandejsek, Miškovský, Maďar, Maděra, Vondráček, Švík, Suska, Šafařovský, Knap, Kysela, Šafařovský, Kotyza,

Branky domácí: 3. Kollman (Hladík, Průšek), 29. Kollman (Průšek, Hladík), 41. Hladík (Průšek, Kollman), 51. Kollman (Žalud).

Branky hosté: 21. Maděra (Švík, Zákoutský), 46. Miškovský (Knap, Kysilka).

Fakta - vyloučení 6:4, využití 1:0, diváků 520, střely na branku 36:32. Rozhodčí Bernat, Zavřel - Krejbich, Serbus.

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

(HC Jičín)

Foto: Roman Vlačiha

foto

foto

foto