Zápas s Černilovem rozhodly až penalty. Jičín byl úspěšnější

21. 03. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V dalším kole KP čekalo fotbalisty Jičína v sobotu 19. března první jarní mistrovské utkání na venkovním hřišti se soupeřem, který se po podzimu nachází na posledním místě tabulky, ale posílil se a avizoval boj o záchranu. Jičínské mužstvo přijelo k zápasu bez kapitána Lánského, Kuneše, Vojty Matějky a v neposlední řadě bez lodivoda Houšťky, takže o snadném zápase nemohla být ani řeč.

FK Černilov - SK Jičín A 1:1 (0:0) na PK 2:4

Hned ve 4. minutě průnik domácích středem obrany řešil Kanaval. V 5. minutě unikl po pravé straně Holer, obešel i brankáře, ale střela z 10 m se překvapivě do branky nevešla! Velká škoda pro klid do dalších minut. Ve 22. minutě zahrozili po levé straně domácí, následný roh skončil po jejich hlavičce těsně nad břevnem Kanavalovy branky. Ve 31. minutě nadějnou akci Sajdla s Dítětem odvrací obrana na roh. Ve 37. minutě pronikl do vápna středem Dítě, jeho slabou střelu těsně na brankové čáře vykopává dobíhající obránce. Ve 42. minutě po šanci Jičína přišel rychlý brejk domácích, po jejich rohu Jičínští zblokovali "gólovou" střelu, po ní následovala druhá, ale naštěstí šla nad. Když už to vypadalo na poločasových 0:0, tak Jičín po chybě ztrácí míč a přízemní střela z hranice vápna razítkuje pravou tyč Kanavalovy branky, za jeho zády se pak balón podél lajny vrací kolem levé tyče ven! To by byl asi vzhledem k průběhu prvního poločasu pěkný zásek do psychiky jičínských hráčů.

Ve 47. minutě, kdy už Jičín hraje "po" silném větru, unikl do vápna Sajdl, přihrál na "pětku" na Dítě, ten ale poslal placírkou laskominu do náruče Nováka. V 57. minutě po rohu domácích zatřásla jejich střela hlavou břevnem jičínské branky. V 58. minutě vnikl do vápna Nálevka, jeho přihrávku do malého vápna však posílá Fidrich vysoko nad! V 62. minutě střílí z dálky Zugar, Novák vyráží balón doleva, tam pálí nabíhající Beneš, Novák opět vyráží před branku a až Holer z bezprostřední blízkosti konečně střílí vedoucí branku, stav 0:1! V 64. minutě centruje zleva Beneš, Holer ale pálí opět nad. V 67. minutě po akci Sajdla střílí v dobré pozici Holer vedle Novákovy branky. V 84. minutě po TK domácích a následném závaru nejsou hosté schopni odkopnout ve vápně balón někam daleko do pole a domácí vyrovnávají na 1:1! Posledních 7 minut (se dvěma nastavenými) se obě mužstva místo čekání na penaltový rozstřel snaží překvapivě strhnou vedení na svou stranu, ale za zaznamenaní z této fáze stojí pouze likvidační faul na unikajícího Holera, který po váhání mezi ČK a ŽK odměňuje HR pouze ŽK a pro "nakopnutého" Holera zápas končí.

V 93. minutě končí zápas i pro ostatní hráče a jde se do penaltové loterie. Tu Jičínští začali neproměněnou Machačného penaltou, ale v dalším průběhu už nezaváhali, Kanaval dvě chytil, a tak Štěpánek poslední penaltou dává "razítko" na dva body pro hosty. Jičínský tým tak odjíždí se dvěma body, chtěl tři, ale vzhledem k výše uvedeným skutečnostem jsou i tyto dva body velmi cenné. (kla)

Pohled asistenta Beneše: "Chtěli jsme tři body a máme pouze dva. Po průběhu utkání, v němž jsme si vypracovali značně množství gólových šanci, vedli jsme 1:0, měli zápas ve své moci a mohli ho rozhodnut. To se ale nepovedlo a domácí po našem nedůrazu ve vápně srovnali. Penalty jsme zvládli, ale ze ztráty bodu jsme zklamáni. Na přírodní trávě za velkého větru to moc koukatelný fotbal nebyl, cením si, že kluci do zápasu dali maximální úsilí a ukázali, že po domácím výpadku s Třebší mají chuť se zlepšovat."

Sestava Jičína: Kanaval - Machačný, Buchvald, Řeháček (C), Beneš - Sajdl (83. Štěpánek), Zugar, J. Nálevka, Fidrich - Holer (85. Joukl), Dítě (76. Zezulka).

Fakta - ŽK 4:0, ČK 0:0, diváků 50. Rozhodčí Varol Ikizgül.

Branky: 84. Urban - 62. Holer.

další výsledky a tabulka