Fotbalisté Jičína hostili Rychnov, prohráli 1:4

28. 03. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V sobotu 26. března čekalo jičínské fotbalisty další domácí utkání se soupeřem ze spodní části tabulky, v 19. kole KP hostili Spartak Rychnov n/K. Na podzim na jeho hřišti uhráli remízu 1:1 a v následném penaltovém rozstřelu získali dva cenné body. Tentokrát, pravděpodobně naposledy na UMT, soupeř jičínský tým zaskočil hned od začátku.

SK Jičín A - FC Spartak Rychnov n/K 1:4 (0:2)

Po závaru ve 2. minutě chytá Kanaval na zemi tvrdou střelu z bezprostřední blízkosti. V 9. minutě domácí na polovině ztratili zbytečně míč, soupeř se rychlou kombinací dostal až na vápno, kde střela Markoviče skončila u levé tyče v domácí síti - 0:1! Příliš rychlá branka! V 11. minutě končí další rychlá akce soupeře střelou těsně nad břevno. V 18. minutě hasí Jičínští další brejk odkopem za branku a z následného rohu chytá Kanaval opět nebezpečnou střelu. Ve 32. minutě končí nadějná akce Jičína po pravé straně ofsajdem Kuneše. Ve 36. minutě po další rychlé kombinaci Kanaval na zemi vyráží tvrdou střelu a následná dorážka končí naštěstí nad! Ve 36. minutě Kanaval vyráží další střelu Rychnova tak nešťastně, že se míč od bránícího Kuncíře odráží zpět do branky - 0:2! Ve 38. minutě výborně obral Dítě o míč váhajícího stopera hostů, únik ale zakončil velmi nepřesnou střelou vedle pravé tyče. V posledních minutách poločasu ještě Rychnov několikrát rychlými průniky prověřil pevnost domácí obrany.

Ve 48. minutě je při výkopu faulován Kanaval, který po ošetření pokračuje dál. V 55. minutě po jičínském rohu míří hlavička Buchvalda asi metr nad branku. V 61. minutě byli domácí opět nedůslední před brankou a kanonýr Zajíček zvýšil již na 0:3! Po jičínském TK zprava střílí z první Kuncíř vedle. V 67. minutě střídá zraněného Kanavala Mäsiar a hned v 73. chytá nadvakrát nebezpečnou střelu hostů. V 74. minutě opět nedorozumění před jičínskou brankou, čehož využívá opět kanonýr Zajíček a s pomocí brankové konstrukce zvyšuje již na 0:4, což znamená prakticky konec i teoretické možnosti na zvrat. Čestný úspěch se nakonec povedlo zaznamenat Holerovi v 90. minutě a zápas tak končí porážkou Jičína 1:4!

Určitě nemilé konstatování, ale dnešní výkon na body nemohl stačit. Hráči se musí sami zamyslet, kde je chyba, zlepšit tréninkovou morálku a zapomenout na výhry nad mužstvy z krajských soutěží v přípravě, obraz výkonnosti dají až mistrovské zápasy, kde Jičínští z 9 možných bodů získali pouze dva, a to je určitě málo už proto, že soupeři byli ze spodních pater tabulky. Je pravda, že chybí dlouhodobě zranění Vrabec, Čeřovský, Lánský a Ulvr. Další víkend zamíří Jičín do Police nad Metují, kde ho čeká domácí mužstvo, které je momentálně na 4. místě tabulky. (kla)

Pohled trenéra Houšky: "Soupeř na našem hřišti zaslouženě zvítězil, byl běhavější a organizovanější. Doufám, že si hráči vezmou z tohoto zápasu ponaučení a jejich tréninková morálka a účast na trénincích se rapidně zlepší. Chci tomu věřit!"

Sestava Jičína: Kanaval (67. Mäsiar) - Machačný (67. Sajdl), Zezulka (61. Joukl), Kuncíř, Beneš - Kuneš, Buchvald, Fidrich, Matějka (54. Holer) - Zugar, Dítě.

Fakta - ŽK 0:2, ČK 0:0, diváků 70. Rozhodčí Adam Trejbal.

Branky: 90. Holer - 9. Markovič, 36. vlastní, 61. a 74. Zajíček.

další výsledky a tabulka