Cenné vítězství fotbalistů Jičína B, na úvod jarní části porazili druhý tým tabulky

29. 03. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V prvním utkání jarní části 1. B třídy přivítala v neděli 27. března fotbalová rezerva Jičína Dvůr Králové B, který je po podzimu na 2. místě tabulky, což znamenalo těžké utkání. Do zápasu nastoupilo několik hráčů z A týmu.

SK Jičín B - TJ Dvůr Králové n/L B 3:0 (1:0)

V prvním poločase se hrálo ve svižném tempu. Jičín se dostal do vedení již v 18. minutě, kdy Matějka dopravil z malého vápna míč do sítě. V dalším průběhu domácí nevyužili několik velkých šancí, především neproměněné sólo Holera mrzí. Hosté se snažili pronikat jičínskou obranou, tu ale nestárnoucí Velich dobře dirigoval. Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil, Jičínští se nadále dostávali do šancí, které Matějka a Holer proměnili, soupeř si jasnou gólovku nevypracoval. Dobrý výkon podali i střídající hráči, a tak po dobrém kolektivním a bojovném výkonu Jičín vyhrál 3:0!

Určitě velmi cenné 3 body, které přispějí k jakémusi klidu do dalších utkání, Jičín se oddělil o 8 bodů od mužstva za sebou. Další zápas Jičín čeká v sobotu v Kobylicích, které jsou v tabulce na 12. místě. (kla)

Pohled na zápas očima trenéra Petra Beneše: "Myslím si, že vítězství 3:0 odpovídá obrazu hry, kdy hosté asi měli lepší držení míče, ovšem my jsme po zisku míče přecházeli do rychlých protiútoků a z nich si vytvořili určitě víc šancí než soupeř a rozhodně i víc na to, aby utkání skončilo vyšším rozdílem. Děkuji svému týmu za dobry taktický výkon směrem dozadu podpořený kvalitní fotbalovou hrou, která se musela v určitých fázích líbit. Hráči, které jsem od listopadu na tréninku neviděl, mi dokázali, že trénovali individuálně, jak mi pořád tvrdili. Mám radost i z výkonu střídajících borců."

Sestava Jičína B: Švorc - Klaban, Velich, Štěpánek, Beneš (81. Novák) - Sajdl (81. Louda), Řeháček, Matějka, Kubíček (57. Jiřička) - Holer, Obermajer (66. Kirschner).

Fakta - ŽK 1:5, ČK 0:0, diváků 70. Rozhodčí Petr Dorotík.

Branky: 18. a 47. V. Matějka, 72. Sajdl.

další výsledky a tabulka