Úspěšné vykročení prvoligových jičínských judistů

29. 03. 2022 Judo foto: 1 « zpět

Jičín - Uplynulou sobotu se v nádherném prostředí tréninkové haly JUDO ARÉNY v Jablonci nad Nisou uskutečnilo 1. kolo prvoligového ročníku 2022 skupiny B.

Jičínští judisté se na jabloneckém tatami představili v soutěži družstev po více než dvouleté odmlce pod vedením trenérů Milana Letošníka a Luďka Vaníčka v následující sestavě: do 60 kg Zdeněk Novotný, do 66 kg Jakub Bohdálek (oba hostují z JUDO Vysočina), do 73 kg Tadeáš Čeřovský, připraven byl dorostenec František Egrt, do 81 kg Michal Vaníček a Jan Bušta, připraven byl Jakub Zachoval, do 90 kg Petr Matějka a nad 90 kg Jakub Krejčík.

Výsledky jednotlivých utkání jičínského klubu.

1. JC Baník Ostrava B - SKP JUDO Jičín, z.s. 2:4 (200:301)

V úvodním utkání byla znatelná nervozita na obou stranách, v ostravském celku se představili i juniorští reprezentanti ČR Pačuta, Svoboda a Fulneček, jičínští spoléhali na sestavu Novotný, Bohdálek, Čeřovský, Vaníček, Matějka a Krejčík. Do stavu 2:2 se skóre přelévalo na obě strany, přičemž první jičínské ligové body získali Novotný a Čeřovský. Důležitý třetí bod získal až v golden score Petr Matějka a vítězství poté pečetil Kuba Krejčík.

SKP JUDO Jičín, z.s. - JK Jablonec n/N 5:1 (500:100)

V domácí celku se představil také juniorský reprezentant Sobota, jičínský celek byl v tomto utkání mírným favoritem, což potvrdil i poměrně jasnou výhrou. Po solidních výkonech body získali Novotný, Bohdálek, Čeřovský, Matějka a Krejčík.

Judoklub Olomouc B - SKP JUDO Jičín, z.s. 3:3 (111:300)

Olomoucký celek spoléhal rovněž na juniorské reprezentanty Kordulu a Nesvadbu, v jičínském celku v tomto utkání nahradil M. Vaníčka Jan Bušta, který byl právě junioru Kordulovi více než rovnocenným soupeřem a v utkání podlehl až v samotném závěru. Toto utkání skončilo na body sice nerozhodně, ale díky lepším pomocným bodům zvítězil jičínský celek. Cenné body získali Novotný, Čeřovský a Matějka.

Sokol Hradec Králové - SKP JUDO Jičín, z.s. 2:4 (101:400)

Ve východočeském derby se v hradeckém celku představili několikanásobní medailisté z mistrovství ČR Moravík, Tomek a Vokatý, ale Jičínští v závěrečném utkání podali velmi dobrý výkon a svého rivala celkem přesvědčivě porazili. Body získali Novotný, Bohdálek, Čeřovský a Matějka.

V úvodním kole prvoligového ročníku 2022 se jičínskému celku dařilo nad očekávání. Velmi dobré výkony podali Novotný, Čeřovský a Matějka, dařilo se i Bohdálkovi a Krejčíkovi. Na výkonu nejzkušenějšího jičínského judisty M. Vaníčka se podepsala více než 3letá závodnická pauza, ale jeho přítomnost pro celek byla obrovským přínosem! (ML)

Pořadí družstev po 1. kole skupiny B

1. SKP JUDO Jičín, z.s. 8 (body) 16:8 (pomocné body)

2. 1. JC Baník Ostrava B 4 (12:12)

3. JK Jablonec n/N 4 (11:13)

4. Sokol Hr. Králové 3 (11:13)

5. Judoklub Olomouc B 1 (10:14)

Na snímku zprava Zdeněk Novotný, Jakub Bohdálek, Tadeáš Čeřovský, Michal Vaníček, Petr Matějka a Jakub Krejčík. Foto: Luděk Vaníček

foto