I fotbalisté Jičína A přivezli důležité 2 body

19. 04. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - K dalšímu zápasu KP mužů cestovali v neděli 17. dubna jičínští fotbalisté do Červeného Kostelce, kde je čekalo mužstvo, které se nachází v tabulce těsně za Jičínem. Na podzim hráči SK Jičín doma těsně zvítězili 2:1, když všechny tři branky padly v posledních 12 minutách! Zápas se odehrál na náhradním hřišti ve Rtyni v Podkrkonoší. Hráčská personální krize se vlivem dalších nemocí ještě rozšířila, takže nejenom jičínské B mužstvo v sobotu, ale i A mužstvo odjelo k zápasu pouze s 11 statečnými! To ale neubralo hráčům víru v bodový zisk.

SK Červený Kostelec - SK Jičín A 1:1 (0:0) na PK 2:4

Domácí byli aktivní ve středu hřiště, hrozili ze standardek a centry do vápna. V 7. minutě po rohu končí hlavička domácích vedle branky. V 9. minutě nadějný brejk Holera po pravé straně končí rohovým kopem, ze kterého ale Jičín nic nevytěžil! V 17. minutě nečekaná dalekonosná střela z dálky nadělala Kanavalovi starosti, ale vyrazil na roh. Ve 29. minutě střílí domácí, míč ale končí na těle jičínského obránce a od něho v zámezí. Ve 31. minutě střela domácího kapitána Hlavy končí po jičínské teči za brankou Kanavala. Do konce poločasu se již stav nezměnil a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas začal TK domácích, ten ale končí nad brankou. Ve 49. minutě další akce domácích po pravé straně a následná střela končí vedle vzdálenější tyče za brankovou čárou. Terén na tomto malém hřišti dělá hráčům obou týmů ve finální fázi útoků často problémy. V 57. minutě dělá Jičín na kraji obrany zbytečnou chybu, domácí útočník unikne a jeho přihrávka před branku nachází volného Mudrocha, který neměl velký problém dopravit míč do odkryté branky, stav 1:0! V 61. minutě TK Zugara našel ve vápně za obranu nabíhajícího Machačného, ten ale míč netrefil tak, jak by chtěl a nic z toho nebylo. V 69. minutě domácí unikli po levé straně a přihrávku před branku domácí nabíhající útočník sám na malém vápně nepochopitelně posílá těsně nad břevno Kanavalovy branky! V 71. minutě se po výkopu dostává za obranou k míči Holer, obrana ale odvrací na roh. V 75. minutě si na centr Fidricha zleva naskočil Holer, ale trefil přesně náruč Středy v domácí brance. V 85. minutě se míč od obrany dostává ve středu hřiště ke Kirschnerovi, ten "z první" vysílá nalevo do úniku Fidricha, ten posílá do vápna prudkou polovysokou přihrávku, do které se "ligově" položil Holer a levačkou nekompromisně posílá míč do domácí branky, vyrovnáno na 1:1! Obrovská radost na jičínské lavičce, smrtelné ticho na domácí! Za této situace už hráči i s tříminutovým nastavením neumožnili očividně "opařeným" domácím strhnout vítězství na svoji stranu a šlo se tak do penaltové nadstavby. V té jsou Jičínští, stejně jako hráči B mužstva Jičína, nejlepší v soutěži a to se potvrdilo i tentokrát. Kanaval 2 pokusy domácích zlikvidoval, tým Jičína vyhrál na PK 2:4 a veze domů 2 body, které jsou vzhledem k výše popsaným problémům neskutečně cenné. Absolutorium zaslouží všech 11 "statečných", jak se k zápasu postavili a jak ho odmakali. A to Kirschner, Štěpánek a kapitán Lánský odehráli celé utkání i den před tím za B mužstvo. Co říci na závěr, obě jičínská mužstva o tomto víkendu cestovala k utkáním pouze v 11 lidech a obě vyhrála "za dva body"! Takže tento víkend je třeba považovat za velmi úspěšný! (kla)

Pohled trenéra Houšky: "Dnes jsme po organizovaném výkonu celého mužstva zaslouženě remizovali a díky vítěznému penaltovému rozstřelu ukořistili velmi cenné 2 body. Těší to o to víc, že jsme měli velké problémy se sestavou a s 10-12 hráči odehráli dvě vítězná utkání v sobotu a v neděli!"

Sestava Jičína: Kanaval - Kuneš, Štěpánek, Lánský (C), Sajdl - Fidrich, Nálevka, Kirschner, Machačný - Holer, Zugar.

Fakta - ŽK 1:2, ČK 0:0, diváků 110. Rozhodčí Roman Nývlt.

Branky: 57. Mudroch - 85. Holer.

další výsledky a tabulka