Jičínští fotbalisté vyhráli v Hořicích, ale vítězství to vůbec nebylo snadné

25. 04. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - K dalšímu zápasu KP cestovali v neděli 24. dubna jičínští fotbalisté do nedalekých Hořic, kde je čekalo domácí mužstvo hrající o záchranu v soutěži. Na jarní boje hořický tým posílili futsaloví reprezentanti bratři Drozdové, mužstvo získalo na jaře 8 bodů a před zápasem bylo na 15. místě tabulky s 19 body. Jičín byl aktuálně na 7. místě se 34 body.

TJ Jiskra Hořice - SK Jičín A 1:2 (0:1)

Hned ve 3. minutě střílí Zugar z 20 m nad branku. V 5. minutě po centru domácích zprava střílí nekrytý D. Drozd z 5 m vysoko nad prázdnou branku! V 7. minutě Jičín kope TK z 20 m, ale střela Matějky končí vysoko v ochranné síti za brankou Krejčího. V 11. minutě opět brejk domácích, který Jičínští se štěstím před brankou odvrací na roh. Ve 13. minutě unikl po levé straně D. Drozd, jeho střela z úhlu míří těsně nad horní roh Kanavalovy branky. O dvě minuty později se vyznamenal Kanaval, když vyrazil na roh stoprocentní šanci domácích! V 18. minutě opět po centru hlavičkuje v malém vápně nekrytý Kedroň těsně vedle tyče! V 19. minutě znovu po centru zprava trefuje osamocený P. Drozd břevno jičínské branky. Jak napovídá dosavadní průběh, prvních 20 minut hosté přežili jen díky štěstí a Kanavalovi! Ve 29. minutě je TK Zugara snadnou kořistí Krejčího. Po rohu ve 36. minutě a po skrumáži loví Kanaval míč mezi nohama, ale nakonec končí bezpečně v jeho rukavicích! Ve 40. minutě šli Jičínští do rychlého protiútoku středem, dnešní oslavenec Jirka Dítě napřáhl z 20 m a míč končí v pravé šibenici Krejčího branky. Jičín se dostává vzhledem k dosavadnímu průběhu nečekaně do vedení 0:1!

O přestávce trenér uklidnil mužstvo a stanovil taktiku do druhé půle. Vstup se vydařil náramně, ve 47. minutě zatáhl po levé straně Matějka, přihrál po zemi před branku, kde nabíhající Zugar ve skluzu z úhlu dostává míč za záda Krejčího, stav 0:2. Vynikající vstup do druhého poločasu! V 54. minutě po rohu Kanaval doslova vytahuje míč z levé šibenice na roh! V 56. minutě střílí z 8 m nad branku Bango! Domácí tlačí, každý centr před Kanavala je smrtelně nebezpečný. V 65. minutě po dalším rychlém útoku doráží na zadní tyči do branky futsalový reprezentant D. Drozd a snižuje na 1:2. Domácí ještě přidali, útok střídá útok. Jičínská stoperská dvojice, 17letý dorostenec Kuncíř a 52letý matador Velich, odolává, někdy i s velkou dávkou štěstí! Houstne i atmosféra na obou lavičkách a mezi diváky. V 67. minutě po přihrávce zprava Matějka ve skluzu na zadní tyči posílá míč vysoko nad! V 69. minutě opět po rohu míří hlavička domácích těsně nad břevno. V 75. minutě opět jičínský brejk po levé straně, Zugar ve skluzu na zadní tyči ale vybojoval pouze roh! Hra se přitvrdila, rozhodčí některými svými výroky "rozvášnil" obě střídačky i pivem posilněné diváky kolem střídaček! Do konce zápasu to byl nervy drásající boj, akce se střídaly na obou stranách, emoce plály v celém areálu, ale nakonec rozhodčí Suchomel pískl naposledy do píšťalky a mohla propuknou velká radost na jičínské střídačce, sprška nadávek na střídačce domácích, hlavně pak mezi diváky. Cestou do kabiny byli napadeni někteří hráči diváky a museli být "uklizeni" do kabiny, aby se zklidnila frustrace domácích hráčů i diváků z porážky. Jičín veze 3 cenné body, které dávají klid do dalších bojů. (kla)

Pohled trenéra Houšky: "Dnes gratuluji všem hráčům k vybojovanému vítězství, které mně velmi těší, ale nerodilo se vůbec snadno. Pochvala patří celému týmu, dnes ale musím vyzdvihnout výkon brankáře Kanavala a stoperské dvojice Velich - Kuncíř, kteří dnes zahráli skvěle."

Sestava Jičína: Kanaval - Kuneš, Kuncíř, Velich, Fidrich - Machačný, Nálevka, Zugar, V. Matějka (81. D. Čeřovský) - Holer (52. Joukl), Dítě (89. Zezulka).

Fakta - ŽK 1:1, ČK 0:0, diváků 160. Rozhodčí Karel Suchomel.

Branky: 65. David Drozd - 40. Jiří Dítě, 47. Ondřej Zugar.

další výsledky a tabulka