Druhý tým tabulky porazili jičínští fotbalisté na penalty

02. 05. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - K dalšímu zápasu po infarktové bitvě se šťastným koncem v Hořicích nastoupili jičínští fotbalisté v sobotu 30. dubna doma proti mužstvu z druhého pólu tabulky, proti hradecké Slavii, která na 2. místě nahání nedostižnou Cidlinu. Při jičínských dlouhotrvajících problémech se zraněními přibyl tento týden i Machačný, trenér tak opět lepil sestavu na poslední chvíli.

SK Jičín A - FC Slavia HK A 1:1 (1:0) na PK 5:4

Hned od začátku se hrál rychlý fotbal, hosté byli dobří na míči a jejich centry do vápna byly velmi nebezpečné. Po TK Jičína v 17. minutě míří následná hlavička do rukavic Maška. V 19. minutě zatáhl po levé straně míč do vápna Dítě, ztratil ho u lajny, ale doběhl ho Beneš, jeho následnou střelu brankář vyrazil, obránce míč odkopl až na Nálevku, který z 25 m napřáhl a míč skončil u pravé tyče v síti, stav 1:0! Lepší začátek si Jičínští nemohli přát. Ve 21. minutě nečekaně vystřelil z 18 m hostující útočník, jeho střela se odrazila od pravé tyče a za Kanavalem prolétla podél brankové čáry pryč od branky, obrovské štěstí pro jičínský tým! Ve 22. minutě akce Matějka - Dítě končí rohem, který Mašek podběhnul a Dítě nedal na zadní tyči do opuštěné branky! Ve 29. minutě končí nečekaná střela hostů těsně vedle tyče. Ve 39. a 40. minutě vyráží Kanaval nebezpečné střely na roh. Hosté zvýšili aktivitu a chtěli vstřelit branku. Ve 41. minutě kopou zleva TK, ten ale Kanaval na bližší tyči chytá!

Do druhého poločasu nastoupili hosté se 4(!) novými hráči, což signalizovalo trenérovu nespokojenost a snahu výsledek otočit. V 54. minutě roh Slavie zleva a následná hlavička míří vedle pravé tyče. V 56. minutě se po jičínském rohu dostal ke střele Čeřovský, ale netrefil branku. V 59. minutě se hosté po několika přesných přihrávkách dostali k jičínské brance a střela Štipáka z vápna přinesla vyrovnání na 1:1. Následně zasahuje do hry i pátý náhradník Slavie, 15gólový Krotil, který na levé straně pěkně zatápěl domácí obraně. V 68. minutě po akci po pravé straně střílí osamocený hostující útočník vysoko nad jičínskou branku! V 72. minutě Krotil z hranice vápna střílí naštěstí vysoko nad. V 84. minutě se řítil do vápna sám na Maška Matějka, brankář ale nohou vyrazil na roh - přihrávka na nabíhajícího hráče před branku by byla asi lepším řešením! V 91. minutě domácí přežili "klinickou smrt", když hosté po rychlém brejku po levé straně přihrávají před branku, kde nabíhající útočník z voleje z několika metrů trefuje břevno Kanavalovy branky - obrovské štěstí pro domácí mužstvo! Zápas končí překvapivou remízou 1:1 a následují pokutové kopy, v nich nemá Jičín v soutěži konkurenci. Domácí hráči nedali pouze jednu penaltu z pěti, hosty dvakrát vychytal tentokrát opět jistý Kanaval. Jičín si tak připisuje dva body s 2. mužstvem tabulky, což je určitě příjemné a dává to Jičínu prakticky jistotu, že již nemůže sestoupit a může se soustředit pouze na hru. (kla)

Pohled trenéra Houšky: "Gratuluji hráčům k dnes těžce vybojovaným dvěma bodům. Obě mužstva si ve 2. poločase vytvořila dost šancí na to, aby rozhodla o vítězství v základní hrací době. Hrací prostor pro soupeře jsme schválně uvolnili, takže soupeř měl výraznější převahu. V penaltové nadstavbě jsme již posedmé zvítězili díky dvěma chyceným penaltám dnes opět jistým Kanavalem!"

Sestava Jičína: Kanaval (C) - Buchvald (81. Řeháček), Kuncíř, Čeřovský, Beneš (79. Štěpánek) - Fidrich, Nálevka, Matějka, Zugar - Holer, Dítě.

Fakta - ŽK 1:4, ČK 0:0, diváků 100. Rozhodčí Pavel Vítek.

Branky: 19. Nálevka - 59. Štipák.

další výsledky a tabulka