Fotbalisté Jičína B hráli v Železnici dobře, přesto podlehli

02. 05. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - K dalšímu utkání jarní časti 1. B třídy zamířil v neděli B tým jičínských fotbalistů k derby utkání do Železnice, která je již jednou nohou po více než 20 letech v 1. A třídě.

TJ Sokol Železnice - SK Jičín B 3:1 (1:1)

V prvním poločase Jičín dostal velmi brzo branku, na kterou ale za 10 minut odpověděl Holer a vyrovnal. Ve druhém poločase se už hráčům Jičína branku vstřelit nepodařilo, naopak domácí brzy po začátku strhli vedení na svoji stranu a čtvrt hodiny před koncem přidali i třetí branku, kterou vstřelil opět autor prvního gólu Kypr. Výkon mužstva snesl tentokrát přísná kritéria, hráčům nelze nic vytknout, i domácí lodivod označil jičínské mužstvo za nejlépe organizované, které u nich hrálo. Je třeba o body bojovat stejně jako tentokrát i v dalších zápasech. (kla)

Pohled na zápas očima trenéra Petra Beneše: "Úspěšný tým je ten, který dokáže najít zbraň vedoucí k vítězství i v zápase kdy se mu úplně nedaří i třeba vlivem kvalitního výkonu soupeře. Já jsem přesvědčen, že my jsme dnes hráli výborně organizovaně a domácí si úplně nevěděli rady co s námi. Tak si pomohli standardkami. Dva rohy a neproměněný sólový nájezd našeho útočníka na gólmana za stavu 2:1 utkání dnes rozhodly. Svému týmu nemám moc co vyčíst. Chtěl bych vyzdvihnout výkon domácího postranního sudího. Naopak závěrečné zbytečné emoce hráčů nebyly úplně jejich vinou, odpovědnost za to měl jiný aktér zápasu. Bohužel. Domácím gratuluji a už teď blahopřeji k postupu."

Sestava Jičína B: Švorc - Klaban, Velich, Řeháček, Štěpánek - Novák (58. Čeřovský), Kirschner, Zugar, Kubíček (80. Louda) - Holer, Matějka.

Fakta - ŽK 3:3, ČK 0:0, diváků 238. Rozhodčí Bohumil Kafka.

Branky: 8. a 74. Kypr, 48. Klouza - 19. Holer.

další výsledky a tabulka