Jičínští fotbalisté v Novém Bydžově vysoko prohráli

09. 05. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - K dalšímu zápasu cestovali jičínští fotbalisté v neděli 8. května do Bydžova, kde je čekal zápas se suverénem KP, který je již jednou nohou v Divizi.

RMSK Cidlina N. Bydžov - SK Jičín A 5:0 (4:0)

Začátek se hráčům Jičína vůbec nepovedl, hned ve 3. minutě překonal Kanavala Drobný po rychlé kombinaci středem. V 6. minutě vyráží Kanaval nohou další velkou šanci domácích. V 7. minutě centr Fidricha zleva překvapivě míří do vzdálenějšího rohu, Strýhal s velkými problémy vytlačil míč nad břevno na roh! V 11. minutě předvedli domácí další rychlou kombinaci středem hřiště a Blažek zvyšuje na 2:0. Jeden aspekt mají obě brankové akce stejný - u obou v rozhodný okamžik uklouzl jičínský hráč! O minutu později vykopává Kuncíř z prázdné branky! V těchto chvílích byli domácí jasně lepší, jejich nacvičené kombinace zle zatápěly jičínské obraně! Ve 24. minutě se po Kanavalově výkopu dostal na hrotu k míči Zezulka, jeho střela z voleje ale postrádala přesnost. Ve 28. minutě Jičínští nedokázali zabránit další přesné kombinaci domácích a Blažek svojí druhou brankou zvyšuje na 3:0! Ve 31. minutě po centru Fidricha zleva hlavičkuje na zadní tyči nepřesně Zezulka. Ve 32. minutě se Kuneš protáhl po brankové lajně přes dva obránce, přihrál Zezulkovi, ten ale na dlouhou nohu bodlem Strýhala u pravé tyče neprostřelil! Ve 35. minutě domácí opět předvedli smrtící kombinaci středem, Blažek kompletuje po 24 minutách svůj hattrick a zvyšuje již na 4:0! Ve 39. minutě kope domácí Voldán TK z rohu vápna, střela jen těsně minula levý horní roh jičínské branky. Ve 41. minutě se narodila největší šance Jičína. Zezulka si ve vápně narazil s Dítětem a jeho následná střela z bezprostřední blízkosti donutila Strýhala k brilantnímu zákroku, když reflexivně zvedl ruce a vytěsnil střelu mířící pod břevno těsně nad branku. Škoda, branku by si hosté zasloužili!

V 51. minutě přihrál Beneš zleva před branku, Buchvald ale brankáře nepřekonal. Hra je v této fázi vyrovnanější, útoky se střídají na obou stranách. V 62. minutě po Voldánově rohu míjí na zadní tyči domácí hráč jen těsně míč před odkrytou brankou. V 75. minutě kope Jičín zleva TK a Obermajer ihned po střídání hlavičkuje, ale Strýhala nepřekonal. V 83. minutě opět rychlý brejk, se kterým si jičínská obrana neporadila, a Kuncíř v tísni ve skluzu před nabíhajícím útočníkem sráží míč za Kanavalova záda, 5:0!

Do konce utkání se na stavu již nic nezměnilo a Jičín odjel s porážkou 5:0! Nutno objektivně říci, že výkony domácích vyčnívají z úrovně KP a jejich jistý postup do Divize C je naprosto zasloužený. Jičínské mužstvo se musí připravit na domácí zápas s neoblíbeným týmem Libčan v sobotu v 10.15. (kla)

Pohled trenéra Houšky: "Domácímu mužstvu gratuluji k zaslouženému vítězství. Je pro mě zklamáním, že se moji hráči neumí správně obout. Osm jich v důležitých momentech klouzalo a nemělo stabilitu. Jestli díky tomu padly 2 nebo 3 branky, to přesně nevím, ale rozhodně to výsledek ovlivnilo."

Sestava Jičína: Kanaval - Kuneš, Kuncíř, Čeřovský, Beneš - Buchvald (82. Jiřička), Nálevka, Fidrich, Zugar - Dítě, Zezulka (75. Obermajer).

Fakta - ŽK 0:2, ČK 0:0, diváků 220. Rozhodčí Jiří Turek.

Branky: 3. Drobný, 11., 28. a 35. Blažek, 83. Kuncíř (vlastní).

další výsledky a tabulka