Fotbalisté Jičína doma prohráli s týmem Libčan

16. 05. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V dalším zápase KP hostili fotbalisté Jičína v sobotu 14. května neoblíbené mužstvo Libčan. Těm se povedly poslední zápasy a dalo se očekávat, že budou chtít Jičínu oplatit vysokou podzimní porážku na svém hřišti. Jičín stále neopouští smůla na zranění, k dlouhodobě zraněným Vrabcovi, Ulvrovi, Lánskému a Machačnému přibyli ještě brankář Švorc, Matějka a Sajdl, z pracovních důvodů chyběl Dítě a dva hráči nastoupili ne zcela zdraví!

SK Jičín A - SK Libčany 0:2 (0:1)

Hned v 6. minutě po centru zleva střílí hostující hráč z vápna nad Kanavalovu branku. V 10. minutě po centru Hůlky vyráží hlavičku Kanaval a Kuncíř odkopává od brankové čáry do pole. V 19. minutě letí zleva do jičínského vápna vysoký centr, který obrana nezachytila a nabíhající Mokrý do protipohybu vybíhajícího Kanavala posílá míč do sítě, 0:1. Škoda, velmi zbytečná branka! Ve 21. minutě po centru Beneše z pravé strany vyráží Tošovský slabou Fidrichovu hlavičku na roh. Hra se přelévá na obě strany. Ve 39. minutě vystihl Nálevka chybnou rozehrávku obrany Libčan, ale z nadějné akce vytěžil pouze roh, po něm Buchvald hlavičkuje těsně vedle pravé tyče! Těsně před poločasovým hvizdem ještě v jičínském vápně zahrozili hosté.

Ve 49. minutě posílá Zugar TK až za Tošovského branku. V 53. minutě po dalším Zugarově TK hlavičkuje nebezpečně Kuncíř, vybojoval roh, po něm ale střelu chytá brankář. V 61. minutě kopou hosté TK z levé strany, míč přeletěl domácí obranu a nabíhající Rompotl hlavou posílá míč k pravé tyči, 0:2. Velmi zbytečný gól! V 70. minutě pálí nepřesně z 20 m Nálevka. V 71. minutě domácí z bezprostřední blízkosti nedokázali ani nadvakrát prostřelit u pravé tyče Tošovského. V 73. minutě z úhlu asi z 8 m přestřeluje v dobré pozici branku Fidrich. V 85. minutě vystřelil nebezpečně z 25 m Zezulka, Tošovský vyráží s problémy na roh. Poslední akcí domácích byla Zugarova střela z 20 m do rukavic brankáře.

Tentokrát tedy Jičín body nebere. Vzhledem k výše uvedeným problémům se zraněními, hráči kteří nastoupili, podali bojovný výkon, který ale na velmi zkušeného soupeře nestačil. Příští víkend zajíždí Jičín do Dobrušky. (kla)

Pohled trenéra Houšky: "Gratuluji hostům k vítězství. Svým chodícím fotbalem s míčem do nohy nás dokonale přehráli. Více k tomu netřeba říkat! Z našich hráčů dnes chválím Fidricha a dorostence Kuncíře."

Sestava Jičína: Kanaval (C) - Beneš, Čeřovský, Kuncíř, Kuneš (46. Klaban) - Fidrich, Nálevka (83. Jiřička), Buchvald, Kubíček (60. Glos) - Holer (51. Zezulka), Zugar.

Fakta - ŽK 0:0, ČK 0:0, diváků 50. Rozhodčí Leonard Horský.

Branky: 19. Mokrý, 61. Rompotl.

další výsledky a tabulka