Důležitá výhra fotbalové rezervy Jičína

16. 05. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V dalším soutěžním utkání jarní časti 1. B třídy přivítali v neděli 15. května fotbalisté Jičína B mužstvo Sparty Úpice, které je v aktuální tabulce na 4. místě. Případný plný bodový zisk by Jičín velice přiblížil k záchraně v soutěži.

SK Jičín B - SK Sparta Úpice 1:0 (1:0)

Začátek se Jičínu povedl, ve 13. minutě hosté faulují asi 20 m od své branky. Následuje TK, ke kterému se postavil Kanaval, nádherně obstřelil zeď a i když se brankář vrhnul k pravé tyči, jeho cestě do sítě nezabránil. Jičín šel do vedení 1:0! Ve 20. minutě se do šance dostali Kubíček s Jiřičkou, ale bez úspěchu. Ve 28. minutě pronikli hosté po levé straně až před Mäsiara, ten ale těžkou situaci zvládl. Ve 32. minutě jde na Seidela sám Fejfar, brankář chytá. Ve 36. minutě je to v podání Kubíčka to samé, ten ale ve finále špatně přihrál! Ve 48. minutě jde po kraji sám Štěpánek, z téměř nulového úhlu jeho střelu brankář chytá! V 53. minutě hlavičkuje na zadní tyči Řeháček nad branku. V 68. minutě jde sám na branku Fejfar, ale stejně jako v 83. minutě Kubíček pojišťující branku dát nedokázal, tak to byly nervy až do konce. V 92. minutě ještě Štěpánek z 8 m z úhlu střílí vysoko nad.

Zápas tak končí těsnou výhrou domácích 1:0! Tyto 3 body Jičínu téměř jistě zajišťují účast v 1. B třídě i v příští sezoně. Mrzí zranění Jiřičky v závěru, zranění ramene a vazů v něm. Přejeme brzké uzdravení! (kla)

Pohled na zápas očima trenéra Petra Beneše: "Vzhledem k počtu vytvořených gólových příležitostí dle mého názoru zasloužené a velmi důležité vítězství, rozhodně to nemusely být nervy až do konce. Hosté měli opticky víc ze hry, ale vyloženou gólovku snad ani jednu, defenziva dnes pracovala výborně. Strašně nás ovšem mrzí Jiřičkovo zranění a všichni mu moc přejeme rychlé uzdravení a návrat na fotbalové trávníky!"

Sestava Jičína B: Mäsiar - Klaban, Velich, Čeřovský, Štěpánek - Jiřička (81. Louda), Řeháček, Kirschner (68. Malý), Fejfar (70. Novák), Kubíček - Kanaval.

Fakta - ŽK 0:0, ČK 0:0, diváků 75. Rozhodčí Miloš Hofman.

Branka: 13. Libor Kanaval (TK).

další výsledky a tabulka