Judista Miroslav Kratochvíl vybojoval bronz na Českém poháru

17. 05. 2022 Judo foto: 1 « zpět

Jičín - Uplynulý víkend se v Městské sportovní hale uskutečnila mezinárodní Velká cena Jablonce nad Nisou jako součást seriálu Českého poháru v kategoriích U13 (do 13 let), U15, U18 a U23. Na 7 tatami se představilo 1119 mladých judistů ze 109 klubů nejen ČR, ale i z Polska a Ukrajiny. Pro některé jičínské závodníky byla již samotná účast na této soutěži odměnou za poctivý přístup k tréninku.

V sobotu se z jičínských nadějí nejvíce dařilo Mirku Kratochvílovi v kategorii U13 do 66 kg. Mirek sice v úvodním kole podlehl svému polskému soupeři, ale v opravných bojích již nezaváhal a zaslouženě získal po výborném výkonu bronzovou medaili.

Malý krůček k první "velké" medaili z mezinárodní soutěže chyběl Natálce Rejmanové v kategorii U15 do 40 kg. Od bronzu ji po dvou výhrách a dvou porážkách dělilo jen horší skóre pomocných bodů.

Do bojů o bronz zasáhly také překvapivě Evelína Lemmerová v kategorii U13 do 36 kg a Darina Jirásková v kategorii U15 do 52 kg, od které se podobný výsledek očekával. Obě podaly v průběhu soutěže velmi dobrý výkon, a i když v utkání o bronz neuspěly, je pro ně 5. místo v tak silné konkurenci úspěchem.

V kategorii U15 do 46 kg skončil Jan Egrt po dvou výhrách a dvou těsných porážkách až v golden score devátý. Honza zatím v nové věkové kategorii nepředvádí výkony, na jaké jsme u něj byli zvyklí.

V kategorii U15 do 50 kg se nedařilo Tomáši Ortovi, pro kterého soutěž skončila po školácké chybě již ve 2. kole.

Svou premiéru si v soutěži Českého poháru odbyli také bratři Oliver Tichý v kategorii U13 do 50 kg a Viktor Tichý do 46 kg. Oba sice jedenkrát zvítězili, ale v dalších bojích byli již soupeři nad jejich síly a ze soutěže byli vyřazeni.

V nedělních soubojích neunesl František Egrt roli velkého favorita hmotnostní kategorie U18 do 73 kg a skončil devátý. František sice prošel hladce do čtvrtfinále, ale v utkání o postup do semifinále neuhlídal soupeřovu osobní techniku a podlehl, stejně jako poté i v opravných bojích. Nenavázal tak na své výkony na nedávném mezinárodním turnaji v Budapešti a skončil bez medaile.

Nadějný výkon předvedla v kategorii U18 do 57 kg Kateřina Kratochvílová, která s bilancí dvou výher a dvou porážek obsadila slušné 9. místo.

V kategorii U23 do 73 kg se představil Marin Vrabie. Marinovi se příliš nedařilo a jeho cesta turnajem skončila v opravných bojích.

Oddíl SKP JUDO Jičín, z.s. děkuje za podporu NSA, Královéhradeckému kraji a městu Jičín. (ML)

Mirek Kratochvíl na bronzovém stupni první zprava. Foto: A. Kratochvíl

foto