Již v sobotu startuje tradiční Weber Jičínská 50 a Weber City Run, výtěžek dostane organizace Apropo

17. 05. 2022 Ostatní « zpět

Jičín - Již posedmnácté proběhne v sobotu 21. května v Jičíně cyklistický závod Jičínská 50. Odpoledne jej pak doplní 8. ročník běžeckého závodu Weber City Run. Na startu se potkají různé výkonnostní a věkové kategorie. Obě akce proběhnou pod záštitou divize Weber společnosti Saint-Gobain, která vyrábí a dodává stavební materiály. Výtěžek ze startovného a příspěvku sponzorů bude jako každý rok věnován jičínské organizaci Apropo, která od roku 1996 pomáhá handicapovaným dětem. "Z letošního výtěžku plánujeme dětem pořídit elektrickou tříkolku, takzvanou Ciklorikšu. Díky ní tak na cyklostezku mohou vyrazit i jedinci, kteří na kole nikdy jezdit nemohli nebo na něm seděli naposledy před mnoha lety," uvádí ředitelka organizace Jitka Králová.

Letošní ročník závodu na horských kolech Weber Jičínská 50 odstartuje v sobotu 21. května v 10 hodin na Lidickém náměstí v Jičíně. Zúčastnit se ho mohou sportovci všech věkových kategorií, od profesionálů po amatéry. Zkušenější cyklisté mohou absolvovat trasu dlouhou 50 kilometrů, méně zkušení si pak mohou zvolit trasu poloviční. Speciální krátká trasa bude vyhrazena i pro ty nejmenší. Cesty vedou převážně malebnou přírodou v okolí Jičína, skrze pole a lesy. "Na Weber Jičínské padesátce není důležité, kolikátý se člověk umístí, ale kolik si odveze dojmů a zážitků," upozorňuje pořadatel akce Petr Kordík.

V 15 hodin pak na Lidickém náměstí odstartuje běh Weber City Run, jehož účastníci si mohou vybrat mezi pětikilometrovou a desetikilometrovou trasou. Dětský běžecký závod odstartuje ze stejného místa ještě o čtvrt hodiny dříve, ve 14.45. Trasa závodů bude viditelně značena a doprovázet ji bude řada pořadatelů, kteří dohlédnou na bezpečnost.

Letošní ročník tak konečně po dvou letech naváže na tradici jarních sportovních závodů. V důsledku pandemie koronaviru byly termíny předchozích ročníků přesunuty. V roce 2020 se tak závod konal až na podzim, vloni proběhl v půlce léta. (TZ)

více informací o Weber Jičínská 50

více informací o Weber City Run