Fotbalisté Jičína v Dobrušce jasně prohráli, rozhodl druhý poločas

24. 05. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - K dalšímu zápasu KP zamířili v sobotu 21. května fotbalisté Jičína do Dobrušky. K zápasu Jičín cestoval s jedenácti hráči, těsně před utkáním dorazili i tři dorostenci, kteří odehráli svoje mistrovské utkání v nedalekých Třebechovicích. A to je ještě třeba již po několikáté zopakovat, že jičínský tým má stále zhruba 10 borců, kteří kvůli různým zdravotním problémům nemohou nastoupit do zápasu, což je situace, kterou v klubu nepamatují! I tak Jičínští jeli bojovat o čestný výsledek.

SK Dobruška - SK Jičín A 5:1 (1:1)

Již v 5. minutě unikl po pravé straně Klaban, vybojoval roh, který však žádné nebezpečí pro domácí branku neznamenal. V 9. minutě krásně Nálevka křižným pasem vybídl do úniku po pravé straně Fidricha, po jehož přihrávce střílí Zugar těsně vedle vzdálenější tyče. Ve 14. minutě vznikl v jičínském vápně zmatek po rohu a domácí s pomocí tyče dostávají míč do branky, 1:0! Ve 23. minutě po akci Fidrich, Klaban a Dítě střílí posledně jmenovaný těsně nad branku domácích. Ve 30. minutě prošel nebezpečný centr domácích podél branky, nikdo z domácích ale míč naštěstí nezasáhl. Ve 36. minutě zasáhl domácí brankář po dlouhé malé domů míč rukou ve vápně a kope se nepřímý volný kop, při něm Zugar vykulil míč Fidrichovi, jehož rána končí u vzdálenější tyče v síti, srovnáno na 1:1! Ve 39. minutě zatáhl po levé straně Kubíček, jeho přihrávku v dobré pozici Beneš dobře netrefil a střela šla vysoko nad!

Ve 47. minutě jde středem sám na brankáře Dítě, jeho střelu vytěsnil Pěnička těsně vedle levé tyče. V 56. minutě končí střela domácích na pravé tyči, míč se odrazil před branku, kde neměl Dvořák problém ho dopravit do sítě, 2:1! Zase se potvrdilo staré známé pravidlo "nedáš - dostaneš"! V 60. minutě prošel středem přes 3 hráče Bílek a zvýšil na 3:1! V 64. minutě vyráží u tyče Mäsiar nebezpečnou střelu a Kuncíř odkopává míč do bezpečí. V 71. minutě po TK Zugara střílí z dobré pozice na zadní tyči Dítě nad! V 72. minutě po rychle rozehraném TK unikal po straně Klaban, vybojoval roh, kterým ale hosté branku domácích neohrozili. V 74. minutě se Nálevkův centr do vápna dostal až za obranu, kde nabíhajícímu Kuncířovi chyběli centimetry k tomu, aby míč zasáhl hlavou! V 77. minutě fatální chyba před brankou znamená čtvrtou branku v jičínské síti, 4:1! V těchto chvílích bylo o osudu utkání definitivně rozhodnuto, v 84. minutě ještě přidávají domácí pátou branku a upravují výsledek na konečných 5:1!

Co říci závěrem, po vyrovnání v závěru prvního poločasu to vypadalo nadějně, vstup do druhého poločasu znamenal pro hráče Jičína nadějné šance, ale nedali, soupeř následně trestal chyby a je z toho jasná porážka 5:1! Týmu Jičína nezbyde, než na dnešní zápas a výkon zvlášť ve druhém poločase zapomenout a připravit se na domácí utkání se zachraňující se Vysokou nad Labem, hraje se v sobotu v 10.15. (kla)

Pohled trenéra Houšky: "Dnes jsme soupeři vítězství darovali našim výkonem. Po prvním celkem vyrovnaném poločase, jak hrou, tak výsledkem, jsme v úvodu druhého poločasu neproměnili několik šancí a soupeř nás po zásluze po našich zbytečných chybách potrestal a zápas nakonec ovládl."

Sestava Jičína: Mäsiar - Klaban, Kuncíř, Čeřovský, Beneš - Fidrich, J. Nálevka, Kubíček (56. Joukl), Machačný (82. A. Nálevka) - Dítě, Zugar.

Fakta - ŽK 3:1, ČK 0:0, diváků 100. Rozhodčí Milan Fryš.

Branka Jičína: 36. Fidrich (TK).

další výsledky a tabulka