Fotbalisté Jičína doma prohráli. Mužstvo podalo jeden z nejhorších jarních výkonů

30. 05. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V dalším zápase KP hostili v sobotu 28. května fotbalisté Jičína mužstvo Vysoké nad Labem, kterému vůbec nevyšlo jaro a je na hraně sestupových příček. Jičín stále neskutečně "kosí" marodka, tentokrát nenastoupili Kanaval a Fidrich, naopak po delší době hráli Lánský a Matějka.

SK Jičín A - FK Vysoká n/L 1:3 (0:1)

Na mokrém trávníku začali hosté aktivně, v 7. minutě střílí vysoko nad Matějka. V 8. minutě zatáhl po straně Lánský, ale jeho centr do vápna obrana hostů odvrátila. V 11. minutě poprvé zahrozil hostující střelec Pražák, Mäsiar ale jeho střelu vyrazil na roh! Ve 21. minutě opět Pražák jde sám na Mäsiara, ten šanci řeší skokem pod nohy! Ve 22. minutě po TK Jičína vyráží Kašpar v brance hostů postupně tři jičínské střely. Ve 28. minutě vysunul Zugar Dítě, ale z jeho šance je pouze následný roh. Ve 30. minutě unikl po křídle Pražák a nechytatelnou střelou na vzdálenější tyč dostává hosty do vedení 0:1! Ve 39. minutě se za obranou dostal k míči Matějka, jeho střela ale pouze lízla pravou tyč branky!

Do druhého poločasu domácí proti očekávání nevstoupili aktivně, hosté hrozí bleskovými výpady do jičínské obrany. Jičínu se nedaří, šance hostů končí někdy jen těsně vedle branky. V 71. minutě po TK Vysoké míč orazítkoval břevno Mäsiarovy branky. Jičínu se přesto nakonec podařilo v 74. minutě vyrovnat, po rohu se na míč nohou natáhl Kuncíř a poslal ho k tyči do sítě, 1:1! Kdo si myslel, že to domácí hráče "nakopne", byl zklamán. Hosté ještě přitlačili a v 77. minutě po brejku Homolky a v 85. minutě po dorážce na zadní tyči Ptáčkem strhávají vítězství na svoji stranu!

Nutno konstatovat, že vítězství hostů je zasloužené, domácí mužstvo podalo jeden z nejhorších jarních výkonů. Chyběla bojovnost a nasazení, zklamali hlavně hráči, kteří by měli tvořit osu týmu. Příští týden zajíždí Jičín do Kostelce nad Orlicí k poslednímu venkovnímu utkání tohoto soutěžního ročníku. (kla)

Pohled trenéra Houšky: "Jsem zklamán z výsledku a především z výkonu hráčů, kteří měli mít v utkání vůdčí roli. Je to neomluvitelné takto nebojovat o vítězství. Dnes mě uspokojil pouze Kuncíř, kterého chválím!"

Sestava Jičína: Mäsiar - Klaban (62. Kubíček), Čeřovský (48. Zezulka), Kuncíř, Beneš - Matějka, Nálevka, Lánský (C), Machačný (58. Joukl) - Zugar, Dítě.

Fakta - ŽK 3:4, ČK 0:0, diváků 50. Rozhodčí Pavel Matula.

Branky: 74. Kuncíř - 30. Pražák, 77. Homolka, 85. Ptáček.

další výsledky a tabulka