Zápas fotbalové rezervy Jičína rozhodly penalty

30. 05. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V dalším soutěžním utkání jarní časti 1. B třídy přivítala v neděli 29. května fotbalová rezerva Jičína mužstvo Kopidlna.

SK Jičín B - FK Kopidlno 1:1 (0:0) na PK 3:5

Hosté zahrozili hned v 9. minutě, kdy technická střela Sedláčka orazítkovala břevno jičínské branky. Ve 24. minutě Jičín fauluje ve vápně a Kopidlno kope PK. K jeho exekuci se postavil Komárek, ale vysoko přestřelil! Ve 29. minutě po TK Kubíčka hlavičkuje na zadní tyči těsně vedle Jarda Řeháček. Ve 31. minutě unikl po kraji kopidlenský Tomáš Klaban, jeho střela jen těsně míjí tyč domácí branky. Ve 37. minutě jeho bratr Lukáš trefuje spojnici tyče a břevna, tady měl Jičín velké štěstí!

Úvod druhého poločasu se Jičínu povedl, ve 47. minutě po rychlém útoku středem doráží míč do branky Kosejk a dostává Jičín do vedení 1:0! V 50. minutě se do velké šance dostal Glos. V 75. minutě zahrál ve vápně nešťastně rukou Řeháček a následný PK Sedláček proměnil a vyrovnal na 1:1! V posledních deseti minutách se nadějné šance střídaly na obou stranách, ale stav se již nezměnil. Následují tak střely ze značky PK, kde byli hosté bezchybní a získávají dva body, domácí hráči bod jeden. Remíza je po 90 minutách asi spravedlivá, v provádění PK byli nakonec šťastnější hosté! (kla)

Pohled na zápas očima trenéra Petra Beneše: "Dnes jsme výrazně omladili sestavu a myslím, že jsme odehráli kvalitní utkání se soupeřem, který patří do lepší poloviny tabulky. Sedm borců dorosteneckého věku svým výkonem nezklamalo a díky jejich mládí a chuti jsme měli určitě velmi dobrý pohyb, kterým jsme dokázali eliminovat sílu hostů. Zezadu to vše jistili staří pardálové. A tak mrzí snad jen že jsme vedení neudrželi a penalty na jaře poprvé prohráli. Myslím, že to byl kvalitní derby mač a na Jičín slušná divácká návštěva, která dorazila především z Kopidlna, se mohla u zápasu dobře bavit. Chválím všechny tři rozhodčí, dvě penalty proti domácím není obvyklý jev, ale uznávám, že prostě byly!"

Sestava Jičína B: Mäsiar - Klaban, Velich, Řeháček (C), Štěpánek - Kopáček (46. Glos), A. Nálevka, Beneš (81. Malý), Kubíček, Fejfar (49. Zápotocký) - Kosejk.

Fakta - ŽK 1:1, ČK 0:0, diváků 100. Rozhodčí Jan Kuric.

Branky: 47. Kosejk - 75. Sedláček (PK).

další výsledky a tabulka