Fotbalisté Jičína porazili Kostelec n/O 6:0. Poslední zápas sezony sehrají doma, mimořádně už ve čtvrtek

06. 06. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - K dalšímu zápasu cestovali fotbalisté Jičína v sobotu 4. června v netradičním dopoledním čase do Kostelce nad Orlicí. Domácí tým ještě asi nemá 100% jistotu záchrany v KP, a tak se domácí netajili cílem tentokrát bodovat. Jičínské mužstvo cestovalo po dlouhé době jen s několika absencemi v sestavě. To ale ještě před zápasem "vylepšil" jeden hráč, který místo do Kostelce n/O dojel do Kostelce Červeného, a tak musel trenér těsně před výkopem "sáhnout" do sestavy!

FK Kostelec n/O - SK Jičín A 0:6 (0:3)

Začátek se Jičínu povedl, hned v 1. minutě Dítě zleva přihrál před branku, kde na zadní tyči chyběly nabíhajícímu Matějkovi jen centimetry, aby míč dopravil do sítě. V 10. minutě vystihl nepřesnost v domácí rozehrávce Beneš a těsně před vybíhajícím Matouškem posílá míč obloučkem na branku, ten k velké radosti hostů končí v síti, 0:1. Výborný začátek! Jičínským se daří kombinace a z toho se rodí i šance. Ve 24. minutě si na centr za obranu naběhl Zugar, dostal se ale do velkého úhlu a jeho střela končí vedle branky. Ve 30. minutě kope Jičín TK ze 20 m. K tomu se postavil Vojta Matějka a nepříliš prudkou střelou k levé tyči zvyšuje na 0:2. To domácím na klidu nepřidalo, nedaří se jim, přesto ve 32. minutě po přihrávce od lajny do vápna střílí z "desítky" kanonýr Hašek, naštěstí pouze do levé tyče Mäsiarovy branky! Ve 36. minutě po krásné akci Matějky s Dítětem zakončuje ve vápně z úhlu Matějka na vzdálenější tyč a Jičín už vede 0:3! V závěru poločasu domácí hráče Jičína zatlačili na jejich polovinu s cílem vstřelit kontaktní branku, to se jim ale nepovedlo.

Do druhého poločasu šli hosté s cílem nepustit domácí do většího tlaku, protože se dalo čekat, že budou chtít snížit a "dostat" se zpět do zápasu. Úvod Jičínští zvládli, domácí se sice snažili, ale jejich snahu definitivně "utnula" akce v 59. minutě po levé straně, kdy si míč vyměnili Matějka, Dítě a Fidrich a posledně jmenovaný tento "ťukec" končí střelou do sítě, 0:4! Od této chvíle domácí rezignovali a zápas se už jen dohrával. V 75. minutě zatáhl po pravé straně Matějka míč až k brankové čáře, v pádu odcentroval a nabíhající Jirka Dítě zvyšuje již na 0:5! V 88. minutě opět Matějka zatáhl po pravé straně k brankové čáře a jeho zpětnou přihrávku proměňuje Beneš v šestou branku a tímto výsledkem také zápas končí.

Fotbalisté Jičína po mnoha týdnech poznali, jak chutná pocit vítězství, tentokrát naprosto zaslouženě, i když lze polemizovat o přístupu domácí jedenáctky k utkání. Jičín si připisuje 3 body a hráči se těší na poslední zápas sezony, který odehrají mimořádně už ve čtvrtek 9. června od 18 hodin na domácím trávníku s mužstvem FK Chlumec n/C B. (kla)

Pohled trenéra Houšky: "Po dlouhé době jsme hráli kombinačně a vzadu bez chyb. Odrazilo se to ve výsledku. Hráčům gratuluji k vítězství."

Sestava Jičína: Mäsiar - Kuneš (62. Klaban), Lánský, Zezulka (69. Buchvald), Beneš - Matějka, J. Nálevka, Machačný, Zugar - Dítě (80. Joukl), Fidrich (80. Kosejk).

Fakta - ŽK 1:1, ČK 0:0, diváků 60. Rozhodčí Martin Škoda.

Branky: 10. a 88. Beneš, 30. a 36. Matějka, 59. Fidrich, 75. Dítě.

další výsledky a tabulka