Fotbalisté Jičína B vyhráli v Miletíně

06. 06. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - K poslednímu venkovnímu soutěžnímu utkání jarní časti 1. B třídy cestovali v sobotu 4. června fotbalisté Jičína B do Miletína, který je aktuálně v tabulce druhý za nedostižnou Železnicí. Protože A tým Jičína hrál ráno v Kostelci, kde "smázl" domácí jedenáctku 6:0, pomohlo i několik jeho hráčů.

SK Miletín - SK Jičín B 1:3 (1:0)

V prvním poločase Jičínští obdrželi zbytečnou branku, ve druhém poločase se projevila jejich lepší fyzická kondice, vstřelili 3 branky, podržel je výbornými zákroky dorostenec Zápotocký a utkání dovedli do vítězného konce.

Vítězství nad 2. mužstvem tabulky je cenné a dokazuje, že zapracovávání dorostenců do chlapského fotbalu jde dobrou cestou. V posledním utkání sezony Jičín B hostí na domácím stadionu mimořádně v pátek od 18 hodin mužstvo FC Vrchlabí B. (kla)

Pohled na zápas očima trenéra Petra Beneše: "V utkání s 2. týmem tabulky jsme vsadili na širší kádr s cílem domácí v první půli unavit, uběhat a ve druhé části rozhodnout čerstvými koni z lavičky. Myslím, že to borci splnili do puntíku. 45 minut měli domácí lehkou převahu pramenící z toho, že jsme nedokázali v některých fázích lépe držet míč. Zbytečný gól nás neznervózněl, věřili jsme, že síly budou na naší straně, a to se vyplnilo. Zápas jsme podle mého názoru zaslouženě otočili a vyválčili 3 bodíky. Tým jsme kolem starších pardálů na stoperech poskládali víceméně z dorostenců a stejně jako s Kopidlnem se ukázalo, že v mládí máme slušnou kvalitu. Velmi musím ocenit výkon našeho gólmana, za dorost nechytá, v pátek stál v brance na tréninku poprvé od září, ale výkon podal výborný. Stínem zápasu je zranění dvou našich borců a vynucená střídání. Snad budou oba fit na poslední mač sezony. Velmi dobrý výkon trojice rozhodčích."

Sestava Jičína B: Zápotocký - Klaban, Štěpánek, Řeháček, Velich - Kopáček, Malý (55. Lánský, 78. Švorc), A. Nálevka (41. Beneš), Louda (55. Matějka) - Kubíček, Glos.

Fakta - ŽK 3:4, ČK 0:1, diváků 60. Rozhodčí Štěpán Prušinovský.

Branky: 30. Vondrouš - 51. Beneš, 74. Glos, 77. Kopáček.

další výsledky a tabulka