Kompletní medailová sbírka mladých jičínských judistů

07. 06. 2022 Judo foto: 1 « zpět

Jičín - Uplynulou sobotu se na zimním stadionu v Novém Bydžově uskutečnil další díl seriálu Českého poháru v judu pro kategorie U15 a U18, v neděli pak mezinárodní velká cena O pohár J. Verfla pro kategorie U11 a U13. Na 6 tatami se představilo 1083 mladých judistů ze 104 klubů nejen z ČR, ale i z Bulharska, Polska, Slovenska a Ukrajiny.

V sobotní soutěži se z jičínských nadějí nejvíce dařilo Františku Egrtovi v hmotnostní kategorii U18 do 73 kg, který vybojoval stříbrnou medaili. František podal vynikající výkon a podlehl až ve finále, když neudržel vysoké vedení a svému soupeři podlehl. Potvrdil tak oprávněnost svého zařazení do reprezentačního výběru této věkové kategorie.

Stříbrnou a svou první "velkou" medaili získala v kategorii U15 do 40 kg Natálka Rejmanová, která i přes zdravotní problémy v průběhu soutěže podala po klopýtnutí v úvodním kole výborný výkon a zaslouženě získala stříbro.

Solidní 9. místa vybojovali v kategorii U15 do 46 kg Jan Egrt, Štěpán Lánský do 55 kg a Darina Jirásková do 52 kg. Příjemným překvapením bylo 9. místo Štěpána Lánského, který se v soutěži představil po dlouhé pauze zaviněné zraněním. Honza a Darina rozhodně pomýšleli na lepší umístění.

Kateřině Kratochvílové, Kryštofu Neuwirthovi a Tomáši Ortovi se tentokrát nedařilo a jejich účast v soutěži skončila již v 1. kole.

V nedělním programu se z Jičíňáků nejvíce dařilo v kategorii U11 do 46 kg Vojtěchu Zlámalovi a v kategorii U13 Mirku Kratochvílovi, kteří ve svých hmotnostních kategoriích zvítězili a po velmi dobrém výkonu získali zlaté medaile.

Bronzové medaile vybojovali po velmi dobrých výkonech v kategorii U13 do 36 kg Evelína Lemmerová, do 60 kg Martin Kužel. Od Evelíny se umístění na stupních očekávalo, Martin příjemně překvapil.

V kategorii U13 do 50 kg podlehl v boji o bronz Oliver Tichý, jeho bratr Viktor skončil v kategorii do 42 kg na 7. místě.

V úvodních kolech skončila soutěž pro Matyáše Ágha a Kryštofa Lánského.

Medailová sbírka z Nového Bydžova se tak zkompletovala na dvě zlaté, stříbrné i bronzové!

Oddíl SKP JUDO Jičín, z.s. děkuje za podporu NSA, Královéhradeckému kraji a městu Jičín. (ML)

Vojta Zlámal na nejvyšším stupni. Foto: Monika Mašková

foto