Fotbalisté Jičína B poslední utkání prohráli

13. 06. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V posledním soutěžním utkání jarní části 1. B třídy přivítali fotbalisté jičínské rezervy mužstvo FC Vrchlabí B. V sestavě dostali vedle ostřílených matadorů opět šanci mladíci z dorostu a potvrdili, že je to správná cesta.

SK Jičín B - FC Vrchlabí B 1:2 (0:0)

V první půli si domácí vytvořili nadějné situace, ale branku vstřelit nedokázali. V úvodu druhého poločasu Jičínští během tří minut inkasovali, a i když se hráči dál snažili stav korigovat, šance na to byly, tak branku vstřelili až v 90. minutě, což bylo pozdě na případný obrat. Pozitivem byla snaha hráčů o vstřelení branek až do poslední minuty. Hlavní cíl, hrát 1. B třídu i v další sezoně, byl s předstihem splněn a je nutno se na ni připravit tak, aby tým záchranářské starosti neměl. Dnešní zápas byl pro Petra Beneše poslední v roli trenéra. (kla)

Pohled na zápas očima trenéra Petra Beneše: "V 1. poločasu jsme hráli poměrně kvalitní kombinační fotbal, bohužel, z několika nadějných situaci jsme gól vstřelit nedokázali, a protože i nás dvakrát podržel brankář, skončil poločas 0:0, což, jak se ukázalo, byl základ naší porážky. Zkraje 2. půle šli hosté do vedení po pěkné kombinaci a druhy gól jsme si po chvíli vstřelili prakticky sami. Jsem rád, že to kluci nezabalili a dál dobývali branku Vrchlabí a byl to chvílemi tlak velký, gólové šance jsme neměli a standardky zahrávali velmi špatně. Gól v poslední minutě už jen mírnil porážku, která mrzí, ale výkon špatný nebyl. Hostům gratuluji."

Sestava Jičína B: Zápotocký - Klaban, Velich, Řeháček, Čeřovský - A. Nálevka (46. Kosejk), Beneš, Machačný (73. Novák), Kopáček (58. Kanaval) - V. Matějka, Glos (83. Švorc).

Fakta - ŽK 2:2, ČK 0:0, diváků 40. Rozhodčí Václav Hlavsa.

Branky: 90. Řeháček - 51. Tauchman, 53. Mlejnek.

další výsledky a tabulka