Fotbalisté Jičína zakončili sezonu výhrou nad Chlumcem, rozhodl fantastický závěr zápasu

13. 06. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V posledním zápase tohoto ročníku KP přivítali fotbalisté Jičína mužstvo FK Chlumec n/C B. Hosté se netajili, že přijeli do Jičína vyhrát, proto se posílili několika borci z A týmu, který hraje ČFL.

SK Jičín A - FK Chlumec n/C B 5:4 (2:1)

Hned v 5. minutě unikl po pravé straně Joukl a jeho krásnou přihrávku před branku nabíhající Matějka jen těsně minul! V 9. minutě se ve vápně uvolnil Labík, Mäsiar jeho nebezpečnou střelu vyráží na roh. V 19. minutě vystihl Dítě rozehrávku hostující obrany, našel Joukla a tento ještě stále 16letý borec z úhlu na zadní tyč střílí první branku utkání, 1:0! O 3 minuty později jde Dítě sám na Němce, ten ale jeho pokus o lob chytá, obrovská škoda! Ve 24. minutě Jičín zbytečně fauluje ve vápně a následuje PK. Ten hostujícímu exekutorovi Tonda Mäsiar vyráží, ale dorážce pod břevno od Mrázka už zabránit nedokázal, srovnáno na 1:1! Ve 27. minutě se k míči za obranou dostal Zugar, brankář byl ale svým výběhem rychlejší a míč odkopává. Hraje se oboustranně rychlý fotbal s nasazením. Ve 39. minutě vysunul po pravé straně Matějka Dítě, ten zpětnou přihrávkou našel ve vápně Nálevku a ten prostřelil Němce podruhé, 2:1! Ve 42. minutě vysunul Nálevka Dítě, jeho střela ale míjí vzdálenější tyč!

Ve 47. minutě vybojoval u praporku Dítě míč a ten se přes Matějku a Zugara dostal až k Nálevkovi, který svojí druhou dnešní brankou zvyšuje na 3:1! Hosté po této brance zvýšili agresivitu, napadali domácí výš a to se jim vyplatilo. Ve 49. minutě po centru od levého praporku domácí chybují v malém vápně a Pánek celkem pohodlně snižuje na 3:2! Na hřišti i na lavičkách to začíná jiskřit! V 58. minutě se v rohu vápna dostal míč k nehlídanému Vaníčkovi, který nedal střelou na vzdálenější tyč Mäsiarovi šanci a je to rázem 3:3! Těžké chvíle pro domácí, euforie pro hosty! V 71. minutě míří po úniku po křídle Labík jen těsně vedle "šibenice" domácí branky. Rychlé akce se střídají na obou stranách, v 72. minutě Hubený po TK doráží míč odražený od tyče do branky a strhává vedení na stranu Chlumce, 3:4! Hosté byli v těchto chvílích po třech vstřelených brankách "na koni", psychika domácích asi dostala "zásah". Ale to, co se dělo v posledních 10 minutách, na to se bude ještě dlouho vzpomínat. V 86. minutě vystřídal trenér Houška Mäsiara Zápotockým a Joukla Glosem. Následnou střelu z pravé strany 17letý debutant nádherně vyráží, následně míč letí křížem napravo na dalšího mladíčka Glose a ten, ač tísněn, dokázal přízemní střelou na vzdálenější tyč vyrovnat na 4:4. Nádhera! A to nebylo zdaleka vše, hosté riskovali a chtěli stále strhnout vítězství na svoji stranu. V 89. minutě faulují asi 20 m před brankou a domácím se naskýtá asi poslední šance na vstřelení vítězné branky. K míči se postavil David Fidrich a nádhernou střelou k pravé tyči střílí branku a Jičín rázem vede 5:4. Fantazie! Hosté se zoufale snaží vyrovnat, ale i se dvěma nastavenými minutami Jičín odolal a mohla vypuknout obrovská radost na domácí lavičce, mezi hráči i věrnými příznivci! Hráči tak dali svým výkonem krásný dárek trenérovi Houškovi, pro něhož to bylo poslední utkání na Jičínské lavičce. (kla)

Pohled trenéra Houšky: "Fotbal je krásná hra, když se chce a umí se. Obě družstva chtěla, hrála a bylo z toho nádherné utkání. Gratuluji hráčům Jičína k vítězství a děkuji!"

Sestava Jičína: Mäsiar (86. Zápotocký) - Joukl (86. Glos), Lánský, Kuncíř, Beneš - J. Nálevka (69. Čeřovský), Machačný, Zugar (80. Zezulka), Fidrich - Dítě, Matějka.

Fakta - ŽK 2:2, ČK 0:0, diváků 50. Rozhodčí Varol Ikizgül.

Branky Jičína: 19. Joukl, 39. a 47. J. Nálevka, 86. Glos, 88. Fidrich (TK).

další výsledky a tabulka