Štafeta jičínských bikerek ovládla mistrovství republiky v MTBO

21. 06. 2022 Orientační běh foto: 3 « zpět

Jičín - Vendula Musilová, Rozálie Kuchařová a hostující Kateřina Nováková se o víkendu ve Starém Městě pod Landštejnem staly mistryněmi ČR ve štafetě v MTBO (orientační závody na horských kolech). Ve spalujícím horku porazily štafety Nového Boru a Tesly Brno.

Skvěle zajeli také nejmladší veteráni, štafeta ve složení Petr Tomeš, Jaroslav Tuma a Pavel Musil získala bronzovou medaili.

V pohárových závodech na krátké a dlouhé trati, které se konaly v okolních lesích, se dařilo i dalším závodníkům z oddílu Sportcentrum Jičín. V mužské elitě si pro dvě třetí místa zajel Vojtěch Stránský, Matěj Tuma v juniorech oba závody vyhrál, Lukáš Tuma v kategorii M14 obsadil druhé místo na krátké a první na dlouhé trati. Berta Mrázková v nabité kategorii posbírala dvě 4. místa. Mezi ženami v elitní kategorii dojela na dlouhé trati druhá Vendula Musilová.

Jen v o pár kilometrů vzdálené Číměři se konaly dva pohárové závody pěších orientačních běžců. Skvěle se předvedli Viktorie Vyziblová (1. místo v D14), Sheila Havrdová (3. místo v D16), Renata Havrdová (dvě vítězství v D40), Jan Vaníček (dvakrát 3. místo v H16), Jan Mrázek (4. místo H21) a Jaroslav Havlík (dvě vítězství v H80). (ven)

Foto: Jan Mrázek

foto

foto

foto