Velká cena Sokola Hradec Králové v judu

23. 06. 2022 Judo foto: 1 « zpět

Jičín - V sobotu dne 18. června se ve sportovní hale Sokola v Hradci Králové uskutečnil 1. ročník Velké ceny Sokola Hradec Králové jako uzavřená soutěž pro zvané oddíly v kategoriích U11, U13 a U15. Pořadatelé na úvod soutěže poděkovali generálnímu sponzorovi Tepelnému hospodářství Hradec Králové, a.s., bez jehož přispění by nebylo možné tuto akci uskutečnit.

Na hradeckém tatami se představilo 246 mladých judistů, mezi nimi i 20 jičínských nadějí. Jičínští se v poměrně silné konkurenci neztratili a vybojovali celkem 12 cenných kovů.

Zlaté medaile vybojovali Vojtěch Zlámal, Miroslav Kratochvíl, Barbora Horáčková, Darina Jirásková, Jan Egrt a Štěpán Lánský. Stříbrné medaile získali Jáchym Vojtěch Klimeš a Tomáš Ort. Bronzové kovy získali Natálie Rejmanová, Attila Berecz, Viktor Tichý a Josef Varšányi. Jen krůček od cenného kovu zůstali Kryštof Lánský, Dominik de Lesso, Matyáš Ágh, Kryštof Neuwirth a Oliver Tichý. Do bojů o medaile nezasáhli jen Václav Kůta, Radomír Kvapil a Kryštof Novotný. Pochvalu zaslouží především všichni medailisté, ale také ti, kteří podali v turnaji bojovné výkony.

Ve dnech 27. až 29. června se v Olomouci uskuteční X. Hry letní olympiády dětí a mládeže 2022. Je potěšitelné, že do výběru Královéhradeckého kraje byli zařazeni i jičínští judisté Darina Jirásková a Jan Egrt.

SKP JUDO Jičín, z.s. děkuje za podporu NSA, Královéhradeckému kraji, městu Jičín a firmě DEPRAG CZ. (ML)

Štěpán Lánský na nejvyšším stupínku. Foto: Aleš Kratochvíl

foto