Judista Jan Egrt vybojoval bronz na letní olympiádě dětí a mládeže

30. 06. 2022 Judo foto: 2 « zpět

Jičín - Úterý 28. června patřilo na X. Hrách letní olympiády dětí a mládeže v Olomouci i judu. V prvním soutěžním dni se představila koedukovaná krajská družstva. Každý tým čítal 5 chlapců a 4 dívky. Ze 14 výběrů U15 se stalo vítězem Hlavní město Praha, které ve finále udolalo Moravskoslezský kraj. Bronzovou medaili získal kraj Středočeský, který porazil kraj Královéhradecký.

V družstvu Královéhradeckého kraje si právo účasti vybojovali i jičínští judisté, do 46 kg Jan Egrt a do 52 kg Darina Jirásková. Oba byli platnými členy krajského výběru, když Honza v úterních kláních zvítězil ze sedmi utkání šestkrát a Darina čtyřikrát!

Ve středu se pak zástupci 14 krajů utkali v soutěži jednotlivců.

V té se více dařilo Honzovi, který v úvodních kolech nezaváhal a v soutěži podlehl až pozdějšímu vítězi hmotnostní kategorie do 46 kg Pancnerovi z Prahy. V utkání o bronzovou medaili zvítězil po velkém boji až v golden score výrokem rozhodčích!

Na Darině se 7 těžkých utkání z předchozího dne projevilo více. V úvodních kolech nezaváhala a podlehla až v semifinále pozdější vítězce Ščerbové z Moravskoslezského kraje. K utkání o bronz nastupovala již velmi vyčerpaná. Své soupeřce podlehla nejtěsnějším možným rozdílem až v golden score a skončila pátá.

Pro obě jičínské naděje jsou tyto úspěchy povzbuzením do další přípravy a pro ostatní vrstevníky příkladem, že poctivý trénink přináší své ovoce. Odměnou jim byla také účast na odpoledním medailovém ceremoniálu!

Oba tak vzorně reprezentovali nejenom Královéhradecký kraj, ale i mateřský oddíl SKP JUDO Jičín.

SKP JUDO Jičín, z.s. děkuje za podporu NSA, Královéhradeckému kraji, městu Jičín a firmě DEPRAG CZ. (ML)

Na snímku Tomáše Vaníčka bronzový Jan Egrt druhý zprava. Na archivním snímku oba jičínští mladí judisté.

foto

foto