Další přípravný zápas sehráli fotbalisté Jičína v Dolním Bousově, prohráli

22. 07. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - Ve čtvrtek 21. července sehráli fotbalisté Jičína další přípravné utkání v Dolním Bousově.

Dolnobousovský SK - SK Jičín 7:2 (4:1)

První poločas začal pro Jičín dobře, ve 14. minutě na levé straně Sajdl uvolnil do středu Zugara, který se na vápně uvolnil přes dva obránce a na vzdálenější tyč poprvé rozvlnil domácí síť, 0:1! Domácí odpověděli vzápětí po rozehrávce a rychlá kombinace v jičínském vápně končí vyrovnávací brankou, 1:1! V dalším průběhu nevyužili nadějné možnosti Glos, J. Nálevka a V. Matějka a tak trestali domácí, kterým se povedla rychlá kombinace doplněná jičínskou chybou, domácí vedou 2:1! Ve 30. minutě hasí výborným zákrokem další chybu ve vápně Skořepa! O dvě minuty později předvedl další výborný zákrok. Rychlé a přesné kombinace domácích dělají Jičínu značné problémy. Ve 40. minutě podnikli domácí další rychlý brejk, který zakončuje nedůrazně bráněný domácí útočník brankou na 3:1. Ve 43. minutě končí technická střela z hranice vápna přesně u levé tyče, poločas tak končí za stavu 4:1.

Jak skončil první poločas, tak začal druhý. Ve 46. a 49. minutě dostává Jičín dva laciné góly a domácí vedou již 6:1! V těchto okamžicích domácí hráče Jičína svými kombinacemi přehrávali. V 53. a v 57. minutě Jičín dobrými zákroky podržel Švorc. Výkon se začíná zvedat, J. Matějka po Zezulkově přihrávce střílí z úhlu těsně vedle! V 60. minutě jde sám na branku Glos, střela na zadní tyč končí na tyči, odražený míč posílá dobíhající A. Nálevka s přispěním obránce znovu na tyč! V 64. minutě krásně za obranou zpracoval míč Bodlák, bohužel při střele ztratil stabilitu a ta byla snadným soustem pro domácího gólmana. V 65. minutě končí výkop domácího brankáře za špatně postaveným Švorcem v síti, 7:1! V 70. minutě vysunul Kirschner Glose, ten šel sám na brankáře, ale nedal! V 74. minutě jde opět Glos sám, i tentokrát střela těsně míjí levou tyč. V 78. minutě našel J. Matějka před brankou A. Nálevku, ten zblízka prostřelil brankáře a snížil na 7:2! V 81. minutě předvedl parádu nestárnoucí Kirschner, když vystihl špatné postavení brankáře. Ten jeho oblouček ze 20 m, který mířil pod břevno, akrobaticky vyráží do břevna! Až do konce se hraje oboustranně aktivně a všichni hráči si na kvalitním terénu v úmorném vedru sáhli na dno svých sil. V neděli zajíždí Jičín k dalšímu utkání do Poděbrad. (kla)

Komentář asistenta trenéra Řeháčka: "Dnešní zápas splnil přípravný účel, kdy výsledek není rozhodující. Hráči absolvují po dlouhé době těžkou letní přípravu, což bylo v průběhu zápasu znát. Do příštích zápasů je potřeba zlepšit zakončení a vylepšit práci v obranné řadě. Potěšil výkon brankáře Skořepy."

Sestava Jičína 1. poločas: Skořepa - Klaban, Buchvald, Čeřovský, Sajdl - J. Nálevka, V. Matějka, Zugar, A. Nálevka - Glos, Zezulka.

Sestava Jičína 2. poločas: Švorc - Klaban, Buchvald, Čeřovský (70. Skořepa), Bodlák - A. Nálevka, Kirschner, J. Nálevka, J. Matějka - Glos, Zezulka.

Branky: 15., 29., 40., 43., 46., 49., 65. - 14. Zugar, 72. A. Nálevka.