Ani v Poděbradech se hráčům SK Jičín nedařilo

25. 07. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V neděli 24. července sehráli jičínští fotbalisté další přípravné utkání v Poděbradech. Čekal je zápas s účastníkem KP Středočeského kraje, který ale aktuálně nastoupí pouze v 1. A třídě, neboť domácím nestačilo k záchraně ani 10. místo se 45 body, vzhledem k sestupové situaci v Divizi totiž padaly z KP mužstva na 9.-16. místě!

FK Bohemia Poděbrady - SK Jičín 3:1 (1:0)

Už v 5. minutě orazítkovala nečekaná střela domácích z hranice vápna pravou Kantovu tyč! Další akci domácích výborně vyráží na pravé straně opět Kanta. Ve 13. minutě hosté vyrábí okolo vápna dvě hrubky a domácí jdou celkem pohodlně do vedení 1:0! V 18. minutě ukořistil Machačný obránci míč, jeho střela ale míří vedle vzdálenější tyče mimo branku. Ve 24. minutě zakončuje jičínský brejk Zugarova střela. Ve 33. minutě vybojoval Matějka ve vápně míč, nabíhající Dítě ho jen těsně minul! Ve 35. minutě domácí brankář likviduje šance Horáčka a Matějky. Ve 37. minutě TK Matějky ze 20 m jen těsně míjí levou tyč domácí branky. Poločas zakončuje rychlý brejk domácích, který končí nebezpečnou hlavičkou těsně nad břevno.

Vstup do druhého poločasu Jičínu vyšel, hned ve 46. minutě získal na polovině míč Nálevka, zatáhl po levém křídle do vápna a jeho přihrávku po souboji s brankářem proměňuje Dítě ve vyrovnávací branku, 1:1! V 64. minutě zachraňuje další jičínskou chybu v obraně výborným zákrokem Kanta. V 75. minutě Florian krásně vysunul za obranu Dítě, který z voleje jen těsně minul levý horní roh domácí branky. V 81. a 86. minutě soupeř potrestal dvě nevídané individuální chyby Jičína, utkání tak končí vítězstvím domácích 3:1.

Končí tak náročný týden, kdy hráči mimo tréninků odehráli utkání s kvalitními soupeři na výborných trávnících. Příští víkend čeká A mužstvo poslední příprava v Hořicích, B mužstvo v Rožďalovicích. (kla)

Komentář asistenta trenéra Řeháčka: "Opět kvalitní soupeř na krásně připraveném pažitu. Soupeř trestal naše individuální chyby, po kterých padly všechny branky. My jsme naopak množství šancí využili jen k jednomu gólu."

Komentář trenéra Beneše: "Porážka v Poděbradech mě mrzí, góly jsme domácím darovali po hrubých individuálních chybách při naší rozehrávce, další šance chytil Kanta v naší brance. Na druhou stranu sami jsme si vytvořili minimálně stejné množství šancí na skórování, ale v koncovce se zatím trápíme. Po 14 dnech ostré přípravy nebyla práce s míčem optimální, ale věřím, že vše do prvního mistráku vypilujeme. Chce to trpělivost a pokračovat v poctivé tréninkové práci."

Sestava Jičína: M. Kanta - Švec (56. Florian), Buchvald (75. J. Nálevka), Lánský (46. Čeřovský), Beneš (75. Švec - 85. Beneš) - V. Matějka (56. A. Nálevka), J. Nálevka (56. Hlůže - 63. V. Matějka), Zugar, Horáček (46. D. Kanta) - Machačný (56. Marek), Dítě.

Branky: 13., 81., 86. - 46. Dítě.