Další letošní autokros se ve Štikovské rokli pojede o tomto víkendu

04. 08. 2022 Ostatní « zpět

Nová Paka - Velice početné a pestré startovní pole se zúčastní o víkendu 6. a 7. srpna mezinárodních závodů v autokrosu v Nové Pace. Startují převážně nizozemští jezdci, ale také téměř čtyřicítka domácích. Dohromady se přihlásilo více než sto sedmdesát účastníků.

Po pátečních přejímkách začne samotný závod v sobotu v 9.15 oficiálním tréninkem a ve 12.30 odstartuje první série rozjížděk. Po nich pak ještě v sobotním odpoledni začne druhá série. Ta bude pokračovat v neděli od osmi hodin ráno. Krátce před jedenáctou hodinou začne třetí série rozjížděk. Nebude chybět ani slavnostní představení účastníků. Atraktivní závody vyvrcholí po úpravě trati od čtrnácti hodin finálovými jízdami.

Mezinárodní amatérské mistrovství Holandska a Klubový závod českých jezdců slibují po oba dny zajímavé souboje. Organizátoři z Autoklubu Nová Paka zvou příznivce autokrosu po závodech mistrovství Evropy opět do Štikovské rokle. Mimo jiné můžete vidět i výkony Davida Horáka, Václava Kindla, Zdeňka Sekerky, Romana Poláka, Martina Kolomého. Řada jezdců je rovněž přihlášena i v kategoriích "plechovek". Pavel Vydra