První mistrovské utkání nového ročníku KP fotbalisté Jičína prohráli

08. 08. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - K prvnímu mistrovskému utkání nového ročníku KP cestovali v sobotu 6. srpna fotbalisté Jičína do Dobrušky, kde v závěru minulého ročníku prohráli 5:1. Mužstvo bylo posíleno několika novými hráči.

SK Dobruška - SK Jičín A 2:1 (0:0)

Hned ve 2. minutě si na Matějkův roh naběhl Dítě, jeho hlavička jen těsně minula branku domácích. V 7. minutě po TK podobně zahrozili domácí. V 11. minutě Marek krásně vysunul Dítě, ten šel sám, zakončení však bylo velmi špatné. Ve 21. minutě unikl po pravé straně Nálevka, jeho přihrávku posílá Dítě s tečí mimo. Ve 40. minutě po akci hostů zbytečná ztráta, domácí vysunuli za jičínskou obranu útočníka, ten šel sám na Kantu a jen těsně minul vzdálenější tyč. Ve 44. minutě po přihrávce Matějky střílí k tyči Zugar, Effenberk s námahou vyráží na roh.

V 51. minutě po penaltovém zákroku na Matějku hosté dlouhým pasem vysunují za jičínskou obranu po pravé straně Doucka, který nedal Kantovi šanci, domácí jdou do vedení 1:0! V 61. minutě po zbytečné ztrátě Jičína skvěle zakročil Kanta. O dvě minuty později končí další střela domácích těsně vedle pravého horního rohu jičínské branky. V 69. vystřelil (centroval?) z úhlu od pravé lajny Zugar a míč končí k překvapení všech u bližší tyče v síti, 1:1! V 71. minutě Jičínští rychle rozehráli TK, brankář vyběhl až na vápno, míč se dostal až k Denisovi Kantovi, ten ale prázdnou branku míjí. Tady se asi "lámal chleba", protože hosté vzápětí nepokryli aut domácích, po němž Žahourek ze 20 m nádhernou střelou na zadní tyč strhává vedení na domácí stranu, 2:1! V závěrečných 15 minutách hráči Jičína tlačili, mladíci hru okysličili a hosté měli několik velkých šancí, které bohužel neproměnili (2 neodpískané penaltové zákroky). Zápas tak končí vítězstvím domácích 2:1.

Zbytečná porážka, v prvním poločase hráli hosté velmi dobře a měli dost šancí zápas rozhodnout. Domácí dali obě branky po chybách hráčů Jičína při bránění a ti i přes další možnosti už na body nedosáhli. Prohra mrzí, ale vyjma 15 minut po první obdržené brance, kdy se hosté na hřišti zbláznili a hráli hurá fotbal, si dovolím tvrdit, že jejich výkon měl velmi dobré parametry a v kombinaci byl Jičín lepším týmem. Góly hráče dávat nenaučíme, ale v tréninku se pokusíme jít tomu naproti! (kla)

Pohled trenéra Petra Beneše: "Prohráli jsme zbytečně, hlavním důvodem byla neschopnost z vypracovaných šancí vstřelit branky. Rozhodnout jsme měli už v 1. poločasu. Domácím gratuluji ke třem bodům. Ačkoli se můžeme cítit ukřivděni, že nám byly odepřeny 2-3 penalty, rozhodčí pochválím všechny tři! Na začátku sezony u nich slušný výkon, za který jim děkuji."

Sestava Jičína: Martin Kanta - Kuncíř, Lánský, Zezulka (84. Joukl), Beneš - Matějka, J. Nálevka, Zugar, V. Matějka, Horáček (73. Švec) - Dítě, Marek (56. Denis Kanta).

Fakta - ŽK 0:1, ČK 0:0, diváků 120. Rozhodčí Blažena Kánská.

Branky: 51. Doucek, 72. Žahourek - 69. Zugar.

další výsledky a tabulka