Fotbalová rezerva Jičína na úvod vyhrála

08. 08. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - První mistrovské utkání nové sezony 1. B třídy sehráli fotbalisté Jičína B v sobotu 6. srpna proti Dolní Kalné.

FK Dolní Kalná - SK Jičín B 1:2 (0:1)

Zápas byl od začátku velmi ofenzivní, kdy měl dvě výborné příležitosti navrátilec Michael Vacek. Bohužel, ani jedna šance nevedla k brance. Chuť si Michael spravil po krásné individuální akci, kdy vstřelil na zadní tyč branku na 0:1. Do konce poločasu již jičínská obrana v čele s výborně chytajícím Skořepou neinkasovala a do kabin se šlo za příznivého stavu pro jičínský tým.

Druhý poločas byl ve stejném duchu, domácí si mnoho šancí nevytvořili. Naopak několik šancí Jičína volalo po brance. Domácí nakonec srovnali na 1:1 po standardní situaci, kdy se míč odrazil k domácímu hráči, který neměl problém trefit prázdnou branku. Vše ale rozhodla situace z poslední minuty, kdy Vacek našel A. Nálevku, který utekl obráncům Kalné a rozhodl o jičínském vítězství 1:2. Poslední nápor domácích v podobě několika rohů jičínská obrana bez problémů odvrátila.

Pohled trenéra Jičína Jardy Řeháčka: "Dnešní zápas se nám opravdu povedl, když jsme domácí tým k mnoha šancím nepustili. Naopak my jsme si jich vytvořili dostatek a dvě z toho proměnili. Když budeme takto pokračovat, tak body do tabulky budou jistě přibývat. Je potřeba pochválit mladé hráče Adama Nálevku a Jirku Matějku, kteří odehráli vynikající zápas. Spolehlivě zachytal novic v naší brance Adam Skořepa."

Pohled trenéra Kalné Navrátila: "Úvodní mistrovské utkání se nám vůbec nepovedlo. Hráli jsme bez patřičného nasazení, prohrávali většinu soubojů, byli neskutečně ztrátoví, pomalí, nesebevědomí, bez tahu na branku a až na drobné výjimky se vůbec nedostali do zakončení, to mělo charakter spíše propagačních střel. O body se musí hrát úplně jinak. Spoustu sil a energie nám asi sebrala i Porcinkule v sousedním Hostinném. Hosté byli fotbalovějším, i přes řadu mladíků v sestavě, takticky vyspělejším týmem a vyhráli zcela zaslouženě."

Sestava Jičína B: Skořepa - Klaban, Čeřovský, Štěpánek, Novák (46. M. Louda) - J. Matějka, Řeháček (C), Kanaval, A. Nálevka - Glos (65. Bodlák), Vacek.

Fakta - ŽK 0:1, ČK 0:0, diváků 111. Rozhodčí Michal Vlachý.

Branky: 67. Hampl - 33. Vacek, 89. A. Nálevka.

další výsledky a tabulka