Vítězný start jičínských házenkářů v přípravě na novou sezonu

12. 08. 2022 Házená « zpět

Jičín - Ve čtvrtek 11. srpna nastoupili házenkáři O2xyworld HBC Jičín k prvnímu přípravnému utkání před startem soutěžního ročníku 2022/2023, když v městské sportovní hale přivítali účastníka nižší německé soutěže, celek SV Oberlosa Plauen. V sestavě domácích se objevily nové tváře, pravoruká spojka Ľuboš Hlipala, pivot Zdeněk Ježek a gólman Jaromír Poláček. Hosty vedl v roli trenéra odchovanec jičínské házené Ladislav Brykner, na pivotu se představil Jakub Kolomazník.

O2xyworld HBC Jičín - SV Oberlosa Plauen 31:26 (18:15)

První část úvodního dějství patřila hráčům domácího celku, jejichž střelecký prapor drželi především J. Dolejší a Hlipala. V polovině první půle zvyšoval z pivota Ježek již na 11:6. Poté si ale Jičínští vybrali slabší pasáž a soupeř pětibrankovou šňůrou srovnal na 11:11. V závěru poločasu se domácí opět "našli" a odskočili na 18:15.

Ve druhém dějství pokračovala poměrně vyrovnaná bitva. Házenkáři Jičína neproměnili několik nadějných šancí, nastoupivší gólman Poláček však také předvedl řadu skvělých zákroků. V sedmnácté minutě korigovali hosté na 23:21, poté ale mířili přesně Krahulec, Ženatý a J. Dolejší a stav byl rázem 26:21. Hosté se dokázali ještě jednou přiblížit na tři góly, 28:25, víc jim ale svěřenci kouče Mašáta nedovolili. Jičínští nakonec zvítězili v poměrně kvalitním utkání 31:26.

Sestava a branky Jičína: Machalický, Poláček - Krahulec a Hlipala po 5/1; J. Dolejší a Hlava po 4; Kastner, Thorovský a Ženatý po 3; Freiberg, Š. Drbohlav, Ježek a Doškář po 1; A. Dolejší; Rychna; Pekař.

Již v pátek 12. srpna se jičínští házenkáři přesouvají do polského Glogówa, kde v podvečer změří síly s domácím celkem SPR Chrobry Glogów. V sobotu je čeká utkání o umístění, příští týden další dva přípravné zápasy a tradiční mezinárodní turnaj Zepos Cup 2022. (HBC)