Jičínští fotbalisté neuspěli ani ve druhém utkání

15. 08. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V prvním mistrovském utkání na domácím trávníku přivítali v sobotu 13. srpna fotbalisté SK Jičín ambiciózního nováčka ze Solnice, který má i v KP ty nejvyšší ambice. Jičínský tým za poslední týden opět potkalo tolik zranění a absencí různého typu, že je až o strach pomyslet na to, že se začíná opakovat jarní absenční apokalypsa!

SK Jičín A - SK Solnice 1:4 (0:1)

Od úvodu utkání se hrálo svižně, zahrávalo se několik rohů, které ale nebezpečí pro brankáře neznamenaly. V 11. minutě po nebezpečném průniku hosté kopou roh, po němž míří nebezpečná hlavička těsně nad! Ve 13. minutě vybojoval napravo míč Joukl, šel sám na Šebu, ale nepřekonal ho! Ve 20. minutě míří křižný centr hostů na vzdálenější tyč na Ptáčka, Kantu ale nepřekvapil! Ve 23. minutě unikl po pravé straně opět Joukl, jeho nebezpečná přihrávka do vápna adresáta bohužel nenašla. Zugarovu střelu ze 20 m brankář Šeba vyráží na roh. Ve 35. minutě si Joukl zopakoval ve stejném místě "samostatný nájezd", dopadl ale stejně jako ve 13 minutě. Tyto dvě neproměněné šance byly pro další vývoj utkání velmi důležité. Ve 39. minutě Jičín chybuje ve vápně, míč se dostal k Zawadovi, který střelou na vzdálenější tyč dostává hosty do vedení 0:1! Ve 42. minutě střílí z dálky Ptáček, Kanta ale vyráží.

Ve druhém poločase chtějí Jičínští pokračovat v celkem dobrém výkonu, vyvarovat se chyb a vstřelit branku. V prvních 10 minutách však několik chyb vyrobili, hosté je ale nevyužili. V 59. minutě po rohu zleva se srazil Kanta s obráncem, míč prošel na zadní tyč, kde neměl Ptáček problém doťuknou míč do sítě, 0:2. V 70. minutě se k TK Jičína postavil Zugar, "vyhnal pavouky" z levého horního rohu branky a snížil na 1:2! V 73. minutě střílí z bezprostřední blízkosti Denis Kanta, Šeba ale vyráží na roh! V 74. minutě zatáhl míč po levé straně Beneš, z jeho přihrávky v dobré pozici střílí Adam Nálevka na zadní tyč těsně vedle horního rohu branky! V 79. minutě po jičínské velké chybě jdou hosté do brejku, první střelu ještě Kanta vyrazil, ale na dorážku Pavlíčka již nedosáhl a hosté odskakují na 1:3. V posledních 10 minutách se již stav neměnil, ale v 91. minutě Jičín fatálně chybuje ve středu hřiště, Valášek jde sám na Kantu a upravuje na konečných 1:4. Výsledek se může zdát až krutý, neboť domácí nevyužili několik velkých šancí a všechny obdržené branky byly po velkých chybách. (kla)

Pohled trenéra Petra Beneše: "Hostům gratuluji k vítězství, sobě k tomu, že jsem týden plný Jobových zpráv přežil ve zdraví. A naší dorostenecké sestavě k tomu, jakým způsobem utkání zvládla."

Sestava Jičína: Martin Kanta - Švec, Kuncíř, Čeřovský, Horáček - Zezulka - Joukl (66. A. Nálevka), Zugar (83. J. Matějka), Beneš, Denis Kanta (66. Sajdl) - Glos (59. Kanaval).

Fakta - ŽK 1:0, ČK 0:0, diváků 100. Rozhodčí Patrik Vích.

Branky: 70. Zugar - 39. Zawada, 59. R. Ptáček, 79. Pavlíček, 91. Valášek.

další výsledky a tabulka